Månad: juli 2008 (sida 1 av 6)

Det här har jag väntat på

Spelschema Serie A 2008/2009

Det är nästan så det är läge att köpa en glass bara för det 😉

Puh igen. Och lite pust.

Nu har jag ägnat dagen åt att plocka kläder ur alla vrår i ungarnas rum, tvätta, hänga, vika och lägga undan ren tvätt. Diskat och ätit har jag gjort också. Tom hunnit dammsuga halva lägenheten.
Hade lite otur när jag skulle äta, jag tog en papperstallrik för att slippa mera disk, men precis när jag skulle ställa den på bordet, så vek den sig utåt så att hälften av maten hamnade på golvet! Självklart hade jag bestämt mig för att äta vid tv:n så hälften hamnade på mattan….tur jag inte hunnit skaffa ny matta än…

Nu är det så där varmt igen som det var igår. Så nu rastar jag med lite vindruvor. Svalt och gott 🙂

Apropå semester så blir det inte till Fun City vi åker i alla fall. Jag pratade med en kompis igår som hade varit där med sina barn och en annan familj förra året. De sa att det suger. Hon hade dessutom pratat med en annan tjej som varit där tidigare i sommar, som sa att det var bortkastade pengar. Så då tänker jag inte ens testa. Bättre vara någorlunda säker på att barnen gillar det än att lägga ut pengar på något som kanske mina barn kan tycka tvärtemot alla andra barn om.

Återstår medltidsgrejerna…får prata med barnen.

Puh

Inte Nalle. Puh, som det står i serietidningarna när det är varmt. För det ÄR varmt. Å andra sidan är det inte lika varmt som igår, så jag kanske ska passa på att fixa till lite här hemma (dammsuga, tvätta, osv) och sen gå ut en sväng.
Har klarat av frukost och mail-läsning nu. Dags för kläder.

Måndag

Idag åkte barnen iväg till sin pappa. Eller rättare sagt, bror ställde upp och körde in dem till sin pappa. De ska vara borta i 2 veckor, det är den vanliga rutinen vi har på sommarlov/semester. de ska visst bo i stugan hela tiden pga att de renoverar badrummet i lägenheten. Känns skönt att veta att Fia inte kommer att sitta halva tiden framför MSN i alla fall. Eller att Robin inte spelar XBox, eller att de sitter inne och ser på TV för att de inte har fantasi att hitta på annat. I stugan är man utlämnad åt baskanalerna på TV, och därefer sin egen fantasi och uppfinningsrikedom 🙂

Efter att vi hade släppt av barnen åkte vi (jag, bror och brorsdotter) och fikade med Anna, en av mina bästa vänner. Anna är den där vännen som det kan gå flera månader mellan möten och samtal med, men vi är alltid lika bra vänner! Tyvärr blev det en snabbfika, för bror hade tid på besiktningen, så han var tvungen att åka, och jag min klant hade glömt mitt periodkort hemma, så istället för att stanna och umgås och sen ta tåget hem fick jag snällt åka med. jag hade väl kunnat köpa lösbiljett, men det kändes lite halvdumt, med tanke på att jag just laddat på periodkortet för en massa pengar.

Mot Skara styrde vi, men bilen ville inte som vi ville i hettan, så när vi kom hem till mor och far (halvvägs) fick bror avboka tiden på besiktningen och boka ny tid imorgon. Så istället blev det fika och struntprat under ett skuggande träd i föräldrarnas trädgård. Inte helt fel, det! 🙂

Ett par timmar senare drog vi iväg igen, den här gången för att köra hem mig. Vi tog en sväng om "stan" först så jag fick handlat lite mat och andra förnödenheter. Så nu klarar jag mig ett tag.
Väl hemma blandade jag ihop en potatissalled och stekte en köttbit, hade ju inte ätit sen frukost. Under tiden som maten blev klar tog jag hand om mega-disken från grillkvällen ogår. Inte kul alls, men väldigt skönt när det var klart. Jag hatar att diska. Måste verkligen investera i en bänkdiskmaskin!

Mätt och belåten sittter jag nu här. I vardagsrummet står tv:n och skvalar. Det är Lyxfällan. de är hos en familj som har 3 barn, varav 2 pojkar som är 20 och 24 år och har egna jobb och tjänar pengar, men inte betalar ett öre hemma, medan pappan och mamman betalar allt och dessutom ger pojkarna extra pengar ibland när de gjort slut på sina egna. När de haft dåligt med pengar själva har de skaffat sig lån eller krediter för att klara sig. Dessutom är mamman halvtidssjukskriven.
Alltså, jag vet ju inte hur dessa föräldrar tänkte, men det verkar inte som de tänkte särskilt mycket alls!
Jag har redan talat om för mina barn, som är 12 och 15, att den dagen de har egna jobb och tjänar egna pengar, då ska de hjälpa till med basutgifterna här om de fortfarande bor hemma. Det svar jag fick från barnen var att det är väl självklart! (De var lite oroliga att jag skulle kräva dem på pengar när de sommarjobbar men jag sa att det gäller bara "rikitga" jobb efter avslutat gymnasium).

Det första jag gjorde när jag fick min första lön var att fråga mina föräldrar hur mycket pengar de ville ha av mig för att jag bodde hemma. Men men…det är jag, det…jag kanske är konstig, men det känns som att det är moraliskt riktigt att göra så, föräldrarna har ändå ställt upp hela ens liv med pengar och mat och husrum och allt man behöver. (Ja jag vet att det finns undantag men det är inte dem jag syftar till nu).

Äh, nu byter jag kanal och lägger mig på soffan en stund.

Semester

är rätt skönt 🙂 Enda problemet är att mina barn tycker att eftersom jag är ledig så länge så ska vi hitta på något, helst åka iväg och göra det vi nu ska göra. Men ju äldre barn blir, desto jobbigare blir det att hitta på saker som båda vill göra, och eftersom jag har en rätt begränsad ekonomi, så blir det faktiskt bara en sak vi gör. Ja, större grej, då. Små turer och utflykter är en annan sak.

Just i sommar är Fia inte på jättehumör att göra saker alls, för hon vill ju helst bara vara hemma med pojkvännen, medan Robin inte vill göra något av det lilla utbud som Fia vill.
Så nu har vi 3 val; Riddarhelgen på Visingsö eller Medeltidens Värld i Götene, eftersom vi är lite historienördar, och till sist Fun City i Varberg.
Riddarhelgen är på "fel" helg, så då behöver jag byta helg med pappan och Götene är öppet resten av året. Återstår då Varberg. Tom Fia säger att det låter skoj. Jag sa att om pojkvännen vill och kan får han hänga på. Det såg lite ljusare ut i hennes ansikte då.

Fasen vad svårt, helst skulle jag ju vilja göra allt som barnen (och jag) vill, men nu är det ju som det är… Får väl fundera vidare och låta barnen fundera lite till också.

Nu är det dags för en svalkande dusch innan sängen kallar.

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑