Månad: september 2008 (sida 1 av 12)

Lite kuddhångel

väntar om en stund, men först en liten uppdatering här. Inte för att jag har så mycket att skriva om…

Idag har jag jobbat. Nån som är förvånad att det var ett kvällspass? Nä, trodde inte det heller…
Ganska ok lugnt var det på jobebt ikväll dessutom, och för att göra det hela lugnare så var vi 2 uskor på varje avdelning, så hade det varit mer att göra hade vi sluppit springa häcken av oss. Fast nu behövde vi ju inte det ändå.
Imorgon gör jag sista passet den här veckan, och så ska vi ha undersköterskemöte.

Igår ringde det en tjej från f-kassan. Det var ju så att slarviga jag hittade en hel hög med blanketter för tillfällig föräldrapenning/vård av barn som jag hade missat att skicka in till FK, så jag gjorde det för ett par månader sedan.
Nu ringde den här tjejen och ville veta varför jag skrivit olika inkomst på några av blanketterna. Tydligen kunde hon inte se själv att det var uppdatering av årsinkomsten jag hade gjort, allteftersom min inkömst ökade. Nix, det fick jag förklara för henne i telefon. aTil slut sa hon "jaha nu ser jag ju att de högre inkomsterna kommer på olika år". Eh, ja…du kanske är ny på FK?
I vilket fall som helst så skulle hon göra en utbetalning på allt innan 2008 och så skulle jag få en ny blankett för att redovisa inkomsten jag har i år, så att hon kan ge mig korrekt summa i utbetalning för de sista dagarna.

De här pengarna är ju pengar som jag egentligen skulle haft för länge sen, men som nu kommer väldigt bra till pass eftersom  jag hade en kass lön och många utgifter den här månaden. Alltid finns det något man kan glädja sig åt!

Idag fick vi dessutom bullar på jobbet. Nån av doktorerna hade varit på föreläsning eller nåt sånt, och tagit med bullar därifrån till oss på avdelningen. Det var snällt!

Nej nu börjar jag bli trött i ögonen så det blir till att avsluta här och lägga mig. Imorgon hoppas jag att mina nya böcker ligger i brevlådan när jag kollar posten…

Favorit i repris

Efter att ha sett American Idol ikväll var jag ju bara tvungen att se Phantom of the opera.
Nån gång ska jag se musikalen, men tills dess får jag nöja mig med skivor och filmer.
Här är ett smakprov från filmen:

och här är den "idol" jag tyckte gjorde bäst ifrån sig ikvällens program:

Ännu en dag på jobbet

är avklarad och jag har lyckats med konststycket att dega bort 2 timmar med att kolla mail, FB och forum efter att jag kom hem.
Snart kommer Fia och Victor hem och då ska vi äta hemlagade hamburgare. Robin sover hos Henke för det är studiedag imorgon så de behöver inte gå upp tidigt imorgon. Det behöver inte jag heller, jag jobbar ännu ett kvällspass imorgon.

Idag har det varit mindre fart och mer personal på jobbet, så vi har inte stressat halvt ihjäl oss, man kan ju hoppas att det är likadant imorgon.

Dags för mat och sen lite plock innan TV:n tar över.

Så trött, så trött…

Det har varit en riktigt tuff helg med jättemycket att göra, många patienter som behövde mycket hjälp, och alldeles för få personal för att det skulle vara hälsosamt. Vi som jobbade den här helgen sprang som yra höns mellan rummen och många saker som skulle behövt göras blev inte gjorda. Så nu är jag helt slut i kroppen. Lite beror det också på att jag sov på jobbet inatt. Inte världens bästa övernattningsomgivning…

Imorgon är det dags att gå upp tidigt igen, så om nån timme tänker jag lägga mig. Får väl be barnen lägga sig tidigt också, jag har ju för vana att vänta tills de åtminstone har lagt sig innan jag också gör det.

Idag har barnens pappa och bror Roberto förenat sina krafter och fixat så att jag kan använda min stationära dator igen. Det var fläkten det var fel på. Eller egentligen var det inget fel på den, utan det var ett klistermärke som av nån skum anledning satt på insidan av fläktkåpan som hade lossnat och som blockerade fläkten så att den samlade en massa damm och till slut hade den ju stannat pga allt damm och det lilla klistermärket. Men vi plockade isär och blåste rent, så nu funkar datorn så finfint så! Robin är gladast av alla för han kan äntligen spela WoW igen!
Nu måste jag bara komma ihåg att kolla av det där nån gång i halvåret…

Annars har kvällen bestått av slappande, och alldeles strax, som sagt, är det sänggående.

Lite grann på övertid

blev jag kvar på avdelningen ikväll. Det var ett faslig ringande från alla rum och alla behövde hjälp med än det ena, än det andra, så vi sprang som yra höns hela kvällen, jag och mina barnmorskor. Inte ens när nattpersonalen kom kunde jag med gott samvete släppa allt som fanns kvar, så jag gjorde klart alla "mina" saker innan jag stämplade ut. Nattens sektionsledare sa iofs att "självklart ska du ha det så skriv att det var mycket att göra"!
Tråkigt nog var det så mkt att göra att jag knappt hann prata med Erika heller, förutom den lilla stund vi satt tillsammans och slängde i oss lite mat.

Träffade ju bror med lilla familjen idag på stan. Grr, jag hatar verkligen lönehelg i Gbg! Det är folk på varneda liten millimeter, och inte en jävel flyttar på sig. Nä istället går folk baklänges, eller om de går framlänges som de ska, så har de huvudet vridet åt ett helt annat håll så att dse inte ser vart de går ändå. Men hallå! Vanligt jävla folkvett, tack! Vi är fler som vill röra oss utan att behöva parera för såna som er! Det allra värsta är folk som springer in i barn för att de inte kan flytta fötterna ett par cm åpt ena sidan för att undvika barnet, och som sen blänger som om man skulle behandla dem som kungligheter moch flytta sig ur vägen när de kommer ångande. Nä, jag försöker i möjligaste mån undvika lönehelger om jag ska gå på stan.
Vi träffade även en gammal kompis till Silvio, som vi inte sett på år och dag. Han såg verkligen likadan ut som alltid! Ja han hade väl lite fler rynkor kring ögonen och ett litet skägg, men annars så…det var riktigt kul!

Nu sitter jag i "sängen", som egentligen är ett slags dagbädd som vi har inne på ett samtalsrum på avdelningen. Här ska jag husera inatt. Imorgon bitti blir det inte så långt att gå till jobbet haha men jag kommer att vara jättetrött ändå, för det är litegrann svårt att sova på jobbet. Det är ju liksom aldrig tyst på en förlossnings/BB-avdelning…

Imorgon eftermiddag kanske jag tom får reda på och fixat felet på min gamla dator. Barnens far ska kolla den när han ändå kör hem Robin imorgon, och min andra bror har med sig en fläkt som hans ak lämna av hos mig på em. Nu håller vi tummarna för att det "bara" är fläkten och inget fyrare som behöver fixas.

Fia är iväg på filmkväll/födelsedagsfirande ikväll med några kompisar. De skulle visst passa yngre ban samtidigt så det blev i alla fall inget festande, och det lät skönt för mina mamma-öron 🙂

Nähej…nu ska jag bläddra i en gammal Amelia, i brist på intressant läsning. Jag glömde ta med bok, och för den delen kanske jag knappt hinner börja bläddra innan jag somnar.

Natti natti.

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑