Månad: februari 2009 (sida 1 av 7)

Sova middag

skulle jag gärna göra nu, men då är risken stor att jag inte somnar när jag ska lägga mig i kväll. Fast trött är jag så det räcker och blir över. Satt uppe inatt och kollade Oscarsgalan. Det är ju inte något entimmesprogram, direkt. Jag satte på tv:n ungefär kvart i elva igår kväll, och i morse strax efter 6 stängde jag av den.
Då hade jag sett Inside The Actors Studio med Hugh Jackman (passande nog, eftersom han var värd för Oscarsgalan), sett när alla mer eller mindre kända människor anlände till Kodak Theatre i Hollywood och traskat uppför den röda mattan, och sett hela galan. Med ett pyttelitet undantag på sådär en 2-3 minuter, när jag råkade slumra till i ett reklamavsnitt.
Sådana fanns det gott om. I USA är man lite piggare på att slänga in reklam i tid och otid i alla program, än vad vi är här i Sverige, så egentligen borde man väl inte klaga när det är 3 avbrott på en timme, medan de kan ha dubbelt så många. Minst.
Trist nog så innebar varje avbrott ochså att man fick se triste Orvar Säfström och en Pär Någonting sitta i en studio i Stockholm och tycka om galan. Det var väl ändå inte dem jag valt att sitta uppe och se på hela natten…tyckte inte de sa något vettigt heller…

Ett sånt här evenemang brukar oftast betyda att jag grinar minst ett par gånger under kvällens gång, och det gjorde jag naturligtvis den här gången också. Bla när Heath Ledgers familj tog emot hans pris, och när Jerry Lewis tog emot sitt "Humanitarian Award".
Men man skrattar gott också, åt alla kommentarer, miner, överraskningar och inte minst kläder.
Kläderna är ju en stor grej när det gäller Oscarsgalan. Framförallt kvinnornas klänningar är ett hett ämne; vem ska ha på sig vad, och kommer det att se bra ut eller blir det katastrof?
Jag såg några fina kreationer, Natalies Portmans rosa och Anne Hathaways vita glittriga var bara så fina, medan Meryl Streep gärna hade fått ha nåt mindre tantigt och mera färgstarkt på sig.
Männen har ju oftast smoking eller åtminstone kostym. Robert Downey Jr var himla snygg i helsvart, och Sean Penn såg bra ut också. Mickey Rourke är ingen favvo, men hans helvita klädsel var skitsnygg! (Ja, Nina, men självklart tyckte jag att Rob var bara fin, men det var väl underförstått, eller??) Hugh Jackman går inte av för hackor heller, den mannen klarar av att bära upp en frack, han!

Filmerna, då? Ja som vanligt hade jag knappt sett någon enda av de nominerade. Jag har ju inte ens sett The Dark Night än! Men jag tror att de flesta priserna hamnade på rätt ställen och hos rätt personer, även om jag kan tycka att en film inte behöver bli så hypad som "Slumdog Millionaire" har blivit.
Pris för bästa sång var ju tom så att manredan visste vilken film som skulle få den bara man visste vilka som nominerats. Det måste ha funnits massor med andra bra låtar som skrivits för speciella filmer under 2008 än de tre som framfördes?? Håller för en gång skulle med Orvar där: Springsteen borde varit nominerad för sin "The Wrestler".

Tja, det blev en lång att som ändå inte kändes så förfärligt lång, och när allt var slut och över gick ja och la mig. Jag hann sova hela 25 minuter innan klockan ringde och jag fick ruska liv i Fia, som skulle till skolan. När hon väl tagit sig upp ir sängen krap jag tillbaka ner i min och somnade om. Vaknade 20 över 8 av att Robin kom in och talade om att han försovit sig. Då gick jag upp och började städa lite lätt.
Vid 9.30 kom mor och far med släpkärra, och vi fyllde den och drog iväg till tippen.
Så nu har jag bara saker jag ska ha kvar i den lilla kammaren innan för köket, resten åkte ut. Det kommer att bli ett likadant lass till, men det tar vi efter att vi flyttat allt som ska med till nya lägenheten.
Tänk vad mycket man samlar på sig genom åren, och då rensade jag ändå rätt bra när jag flyttade till den här lägenheten för snart 4 år sedan.

Efter soptipp, McD och semleinköp for vi hemåt igen, och när vi hade fikat och smaskat i oss semlorna, då åkte föräldrarna hem och jag fortsatte städa.
Nu är jag klar, sitter bara och inväntar mäklaren och speklanterna. Måste hitta något att sysselsätta mig med i ungefär 5 timmar till, så att jag inte somnar för tidigt.
Jag ska börja med att tagga…

Woohoo

Kanske i alla fall. Ja tror att det kan funka som det ska nu. Efter flera försök till omstart och lite mecklande med kablar och annat krafs, så kan man nu se på tv här hemma igen. Trots inte utbytt modem.
Hoppas hoppas det håller sig till imorgon, så jag kan se galan inatt.

*Morr*

Igår kväll funkade inte digitaltvboxen. Jag antog att det berodde på snöyran, så jag tänkte inte mer på det. I morse när Robin skulle se på tv funkade den fortfarande inte, så jag ringde Telia.
Efter många om och men kom vi fram till att det är nog dags att byta ut modemet till ett nyare. Killen jag pratade med sa att jag ska kontakta min närmaste Teliabutik och få låna ett för att se om det verkligen är det som är fel innan jag lägger en massa pengar på nåt som kanske inte behövs. Så jag ska ringa och så får jag väl hämta det imorgon. I Göteborg. För det är ju trots allt lättast och smidigast för mig att ta mig dit.

Fördelen med att vi inte har nån tv nu är att det är lugnt och skönt, jag kan be barnen göra annat utan att de hävdar att det är nåt på tv.
Nackdelen är att det inte blir nån Oscarsgala för mig. Buhuuu!!!

Om inte…undrar om Kanal 9 inår i det fria nätet? Sån tur har jag väl inte? Eller kanske…om man skulle köra internet-tv inatt? Får nog kolla upp det där…

Melodifestival och snöyra

Ikväll var det dags för tredje delfinalen av melodifestivalen. jag tänkte redan innan att det blir nog BWO och EMD som går vidare till finalen, och kanske Rickfors till andra chansen på gamla meriter, men sen visste jag inte riktigt vem jag ville skicka med honom till andra chansen. Om Molly visste jag redan att hon är duktig och kan sjynga, men i övrigt hade jag faktiskt ingen koll alls på vilka som var med ikväll.
Men det blev ju nästan som jag trodde…BWO till andra chansen och Molly till final, och ingen Rickfors men istället nån rappare från Jamaica som får ett nytt försök att ta sig till Globen. personligen hoppas jag att de inte klarar det.
Kul också att BWO hade en lugn låt, var nog många som reagerade på det. Fast jag gillar deras musik; lättlyssnat och trallvänligt.
Vi satt och tog en kopp kaffe på jobbet och försökte se så mycket vi kunde av låtarna. Det gick halvbra…är ju en del annat som behöver göras på en BB-avdelning. Vi har faktiskt gjort likadant de andra 2 delfinalerna, så jag har väl i och för sig hört så gott som alla låtarna hittills i år och jag tycker nog att HEAT var bäst hittills. Men den här jäkla duellen de har infört kan de plocka ut igen.

Annars inget nytt att skriva om. Eller jo, det snöar. Rejält. Här hemma har det kommit 10 cm eller så under eftermiddagen och kvällen, och i Gbg var det ganska många cm också. Blåsten gör också att det yr omkring, så det var ju inte diirekt skönt väder ute. Tur man inte måste ut imorgon. Jag är ledig i två dagar nu, så jag ska göra ett allvarligt försök att rensa och packa. På måndag skulle det dessutom komma nya husspekulanter, så jag får väl städa lite också, så de inte bara ser vår röra…

Imorgon tänkte jag gå upp relativt tidigt (för en söndag) och sen "sova middag", så att jag orkar med Oscarsgalan. Det blir nog att jag sover mellan 21 och 01…sen lägger jag mig ett par timmar när barnen gått till skolan på Måndag 😉

Nu ska jag hoppa i säng. Natti natti 🙂

Det här

är vad som fick mig att älska Gerard Butler.

Att han sen har gjort en fullängdsfilm som är nåt av det bästa jag sett i manusväg, samt en ojämförlig och oförglömlig Fantomen På Operan, det gör inte saken sämre.
Han kommer alltid att vara en favorit.

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑