Månad: maj 2009 (sida 1 av 9)

Tack ändå, Nina

för att du delade med dig.
Jag tror inte jag kommer att orka ta mig igenom morgondagen på jobbet om jag sitter upp och ser streamen, så jag får nöja mig med att se alltihop i efterhand. (Även om jag är rätt säker på att det blir mycket som blir bortklippt…).

Kanske vaknar jag av min inre klocka inatt vid 3, så då kan jag ju slå på datorn  och kolla lite, men annars så blir det att jag slår på den när jag går upp 4.15. Kanske har jag tur…

Ibland är det lite segt

i hjärnkontoret, men jag har funderat ett par veckor nu över var jag har sett henne innan, tjejen som spelar Natasha Rostova i "Krig och Fred". Idag, när hjärnverksamheten var som lägst, där i solen på balkongen, kom jag på det. Det är ju Fleur! Fleur Delacour, den söta blonda fransyskan i "Harry Potter och Den Flammande Bägaren". Bara för att vara säker gick jag in på IMDB.com och dubbelkollade, och japp, jag hade rätt.

 Samtidigt passade jag på att kolla resten av rollistan, för det är ju flera jag tycker mig känna igen från andra filmer. Att Malcolm McDowell är med visste jag ju redan, men några av de andra har ju varit med i väldigt bra och kända filmer.
Många av skådespelarna har jag ingen aning om vilka de är, mest för att jag inte ser så många tyska eller italienska filmer.

Men, nu kan jag släppa det här, nu när jag kommit på vem hon är. Visst är det jobbigt att gå omkring och grubbla över en sån struntsak (som det egentligen är)?

Ledig helg = läsning

Jag är ledig hela helgen (lördag och söndag – jippii!), så jag har massor av tid att läsa böcker. Eller borde ha, om jag inte vore så trött på arbetsdagarna att jag lämnar allt hushållsarbetet till mina lediga dagar.
Men, när det är så fint väder som det har varit idag, så måste jag ju bara sitta på min balkong och läsa. Och egentligen borde jag ju läsa någon av böckerna på sommarlistan, men jag bara råkade börja bläddra i "Trollbunden" (första boken av Sagan om Isfolket) och sen var det ju kört. Undrar hur många gånger jag har läst dem nu? Upp emot 20 låter ganska rimligt…
Twilightsagan kommer nog också att bli en sån bokserie, som jag kommer att läsa om, om och om igen. Det känns i alla fall inte som om jag kommer att tröttna på den i första taget. Heller.

Det finns många böcker jag älskar, men få jag fastnat så definitivt för som dessa två serier. Säkerligen kommer det att komma fler innan min tid på jorden är slut. Ja för jag kommer knappast att sluta läsa innan dess.
Men jag har upptäckt en lite kul grej när det gäller min läsning: jag älskar att läsa ungdomsböcker! (Twilight är ju egentligen en ungdomsbok) Så nu läste jag på Bokhora om den här, och insåg att det är en bok för mig. Listan med "vill-ha" börjar bli ganska lång nu…tyvärr är det ett långtidsprojekt att införskaffa alla eller ens några av dem, med tanke på min ekonomi. Tills vidare får det bli biblioteket för de som finns där, och så får jag försöka få till någon slags topplista över de övriga, så att jag kan beta av dem från första plats och nedåt.

Imorgon ska det bli lika fint väder som idag, och då sitter jag där på min balkong igen. Med en bok och kaffe, Shit vilken abstinens jag kommer att ha på måndag på jobbet!

Förresten…om det heter trilogi om tre böcker och quadrologi om fyra böcker, vad kallar man då en serie om 47 böcker??

En produktiv slappardag

har vi haft här hemma idag. Dagen började så fint med att min sovmorgon blev avbruten vid 11-tiden av att modern ringde och sa att de var på väg. I och för sig är 11 en rätt rejäl sovmorgon för min del, men en timme till hade faktiskt inte skadat. Mor och far skulle på födelsedagsfirande hos kompisar, och de skulle bara svänga förbi här och lämna av mammas gamla cykel (som egentligen inte är så gammal), för hon använder inte den längre, så jag har fått den. Yay! Skönt att kunna cykla lite i sommar. Jag fick med hjälmen och t väskor och en sån där ullig sak att ha på sadeln när det är kallt också. tack mamsen! 🙂
Sedan tog jag tag i megadisken som hade samlats här i några dagar tack vara att min kära tonårsdotter tror att det man blundar för inte finns. Tyvärr stämmer inte det, och dessutom tar porslin och bestick slut efter hand, så det var bara att göra det själv. Robin gjorde i ordning frukost åt oss under tiden.

Efter frukosten var det dags att belägra tvättstugan, så nu är berget borta från badrummet i alla fall. Hälften av sakerna hänger nu på balkongen för att det tar så förbenat lång tid att torka i torkrummet.
Fia, som kom hem lagom till tvättidens början, fick ta sig an tvätt och röjning av hall och sitt eget rum istället för disken. Hon trodde säkert att hon skulle slippa, men ack vad hon bedrog sig. Dessutom måste hon diska middagsdisken nu ikväll innan hon åker in till sina kompisar.

Under tiden som förälsdraskapet var på kalas så hade vi Stella här. När de kom tillbaka för att hämta henne passade jag på att fjäska till mig skjuts så att jag fick handlat. Så nu har jag fyllt frysen och skafferiet, det känns väldigt skönt att slippa tänka på det. jag är också så gott som pank igen, men vad är nytt haha jag brukar ju aldrig ha pengar kvar särskilt länge…

Igår var jag på after work med några arbetskamrater. Egentligen skulle vi väl varit dubbelt så många, men pga diverse krämpor och andra anledningar så blev vi bara 6 personer, och då var en av oss inte en kollega. Fast vi hade himla trevligt ändå! Vin och räkmackor och mojitos och sol, sol, sol! Och så trevligt sällskap av goa människor! Underbart sätt att avsluta veckan på! Jag hade planerat att ta vanliga tåget hem 21.32, men ändrade mig när vi hade det så bra. Jag trillade in här hemma runt 1.30 istället.
Då satt Robin och tittade på tv och väntade på mig. Rar son man har! 🙂

Och som sagt, idag har vi tagit det lugnt men ändå gjort lite nyttigt.

Energizer bunny

skulle jag behövt vara de senaste 2 dygnen.
Jag började med att åka till jobbet som vanligt på Onsdag morgon. Där blev jag strax tillfrågad om jag kunde tänka mig att jobba även nattpasset. Som vanligt fick den dåliga ekonomin bestämma, så jag sa ja. Det innebar att jag skulle jobba till 16.30 och sen börja igen 21.30.
Jag skulle soba på jobbet, men ville inte lägga mig genast efter passet var slut, så jag for in till Nordstan för att leta upp en klänning åt Fia. Mötte upp Sylwia och sen även Fia, eftersom båda ringde och sa att de också var på väg till Nordstan.
Klänning hittade vi ganska snart, men sen ville Fia titta på lite andra saker, så efter många om och men kom jag tillbaka till jobbet runt 19.30. Då kröp jag ner och slocknade fort, sov väl ca en timme innan det var dags att dra sig upp igen.

Natten gick ganska fort, tack vara att vi hade full avdelning och många patienter utifrån. Först framåt 6-tiden lugnade det ner sig, och då var de andra så snälla och släppte iväg mig hem. De visste ju hur mycket jag hade jobbat det dygnet, och så slapp jag ju vänta på tåget. Som inte går förrän 9…

Inte fick jag sova när jag kom hem…Robin hemma från skolan, illamående, och Fia som hade fått en liten sovmorgon eftersom hon skulle till tandläkaren. Somnade runt 9, och vaknade till ett par ggr när Robin var uppe på toa. Sista gången jag vaknade var vid 13-tiden, då Magda ringde. Men hon ville inte prata med mig, för hon hade ringt fel!

Så jag gick upp, och gjorde mig i ordning. Det var meningen att jag och barnen skulle åka till Sylwia och kalasa lite, för hon fyller år idag – GRATTIS darling! Vi skulle egentligen åka 16, men så kom jag på att då skulle vi bara hinna vara hos Sylwia i 30 minuter, för att hinna hem till lagom tid. Jag ville inte åka så att vi var hemma 22.30, eftersom jag inte fått sova särskilt mycket och ska upp tidigt imorgon igen. Så därför åkte jag ensam till Sylwia.
Gick och köpte en liten present och en liten blomma till henne först och sen fikade vi lite, snackade ikapp oss en massa och så hjälpte ja henne göra sallad under tiden.
Presenten? Jo det blev 3 par örhängen som jag vet att hon hade sneglat på igår när vi var på stan med Fia, så hin blev glad, och så en liten minikrukväxt i vit glaskruka, som är perfekt mitt-på-bordet-växt. Inget man behöver flytta på för att se de andra som sitter runt bordet.

Jag köpte även hårfärg medan jag var i stan, så när jag kom hem ikväll slängde jag i mig lite att äta, sen trollade jag bort det gråa.

Nu är allt gjort, och nu ska jag krypa ner i min goa säng och förmodligen kommer jag att slockna som ett gammalt utbränt ljus, för FY vad jag är trött! Med undantag för de 4 timmar jag sov i förmiddags, så har jag varit igång i sisådär en 37 timmar…det är lite mer än mina vanliga 18 per dygn…men jag har fått ihop en MASSA steg!!!
Imorgon jobbar jag kort dag och sen blir det After Work med några av arbetskamraterna! 🙂

Go’natt!!!

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑