Månad: juni 2009 (sida 1 av 9)

Ombyte förnöjer

Medan jag tog en liten paus i solandet igår passade jag på att leka lite i Paint Shop Pro. Det brukar inte bli så mycket av med det annars när vädret är som det är nu. Av lekandet blev det en ny header till bloggen. Jag är rätt nöjd. Så nöjd att jag gjorde en tag av den också.

Under solen intet nytt

Jag har en liten klocka som pinglar i bakhuvudet och vill tala om varifrån citatet kommer, men den pinglar förgäves ikväll. Jag kommer säkert på det mitt i natten och vaknar av det och kan inte somna om. Så brukar det vara. Jag brukar alltid komma på saker och namn när alla andra har slutat fundera för länge sen. Som när jag var i Växjö. Vi satt och tittade på Simpsons och i det avsnittet parodierade de Virgins ägare, och både Silvio och jag funderade en bra stund över vad människan heter innan vi gav upp. En kvart senare hojtar jag "Richard Branson!" För så heter han. Silvio och Emma tittade konstigt på mig i nån minut innan de fattade vad jag hade sagt.

Idag har jag bara gjort två vettiga saker: bokat klipptid och bokat tvättid. Fast jag fick gå ner och ändra tvättiden, för jag har blivit lite datumvill, så när jag skulle kolla morgondagens datum på almanackan som sitter så prydligt på väggen bredvid bokningstavlan, så märkte jag inte att de hade bläddrat vidare till Juli på den redan, så jag bokade in mig på den 28:e. Som var igår. Som tur var fanns det en tid kvar imorgon mitt på dagen.

Imorgon ska jag alltså tvätta. Och färga håret. För jag är ju inte gråhårig, som Emma så fint uttryckte det *flinar*. Och sola lite till.

Jag avslutar den här dagen med att meddela att jag är skapligt nöjd. För den här månaden har jag både betalat en himla massa räkningar och handlat så frysen nästan sprängs. Och jag är inte ens pank än! fatta hur skönt det känns! Det var ett tag sen, kan jag lugnt säga…
Ett par saker till har jag att betala, sen är jag kvitt för den här månaden.

Nåja

jag är ju svinbra på att skjuta upp saker till en annan dag, så att jag fått gjort några av sakerna på dagens lista måste väl ändå ses om bra jobbat?!? Jag har dammsugning, dammtorkning och återvinningen är kvar. Och samtalet till syster yster, men det kan jag ta imorgon förmiddag. Jag ska även ringa frissan imorgon och höra om det finns tid för både mig och Fia på onsdag.

Annars har jag inte gjort ett vettigt dugg idag, suttit på balkongen nästan hela tiden med en bok i handen. Jag lånade ju en hel påse med böcker av Emma, och nu verkar det som om jag är inne i en riktig läsperiod, för på tåget mellan Växjö och Gbg läste jag en bok, började på en annan på tåget till Thn och avslutade sen den igår kväll/natt. Idag har jag läst ännu en bok. Det blir tre böcker på 2 dagar. Eller fyra böcker på tre dagar, om man ska räkna den jag läste när jag var hos Silvio och Emma.
Nu är väl inte Marian Keyes böcker det mest djupsinniga och svårlästa som skrivits, men ändå.

Hade tänkt grilla lite med Fia också, men helt plötsligt fick hon för sig att dra in till Lina, så jag sket i allt vad middag hette, och petade i mig lite keso med frukt istället. Man är väl inte så pigg på att laga mat i den här värmen, och särskilt inte til mig själv, bara.
Satt en stund till på balkongen med en kall öl som sällskap, men sen lade jag mig och kollade på tv. Eller, jag kollade om det fanns nåt att kolla på på tv. Inget som jag var sugen på att se, så nu lägger jag ner det där och läser lite till istället.

Kom just på ett samtal till jag måste ringa imorgon – till vårdcentralen. Jag har sett att ett par av mina leverfläckar ser ut som om de "flutit ut", så jag vill att nån kollar på dem, för att vara säker.

Dagens lista

as in to-do-.list…

 • diska
 • dammsuga
 • dela upp resten av maten jag handlade igår
 • gå till återvinningen med en massa skräp
 • fixa till balkongen
 • sätta upp en tvättid
 • ringa Ilse
 • vattna blommor
 • läsa bok
 • dricka kaffe
 • sitta i solen
De tre sista punkterna tänkte jag väl slå ihop och ta alla på en gång ute på balkongen 😉

*pustar*

Djisus vad härligt det är att det är så varmt och skönt och somrigt! Det enda som är lite jobbigt är när man måste göra ansträngande saker, som att kånka sina saker till stationen, eller storhandla…det blir fort svettigt då.

Idag var sista dagen på mitt första besök i Växjö. Vi försöte få till några fina bilder på Lovisa och Victor innan vi skulle traska iväg till tåget, men lilla fröken ville inte alls vara med på det. Men några bilder blev det ändå, trots att de inte satt som vi hade tänkt oss.
Sen gick vi till stationen, och det var rätt svettigt att kånka rygga och påsar i värmen. Där hade jag gärna haft den fläktande vinden som vi hade igår, men nehej då. Köpte lite att mumsa på på tåget och sen mötte vi upp Nina. Kramar till alla utom barnen som sov så sött, och sen klev jag på tåget. Och visst fan fick jag åka baklänges den här gången också!

Framme i Gbg förnyade jag mitt periodkort och sen tog jag ett annat tåg upp till Thn, där mor och far och Fia (och Stella) mötte upp mig (för Fia ville gärna hem idag också när hon hörde att jag skulle vägen om Thn). In på ICA Maxi och handla järnet. Jag har forfarande inte delat upp färs och sånt där, och jag har ingen aning om vart jag ska lägga det sen när jag gjort det, för frysen är verkligen proppfull! Samma sak med skafferiet, så vi klarar oss nog ett bra tag nu.

Vi käkade pizza, för vem orkar stå och laga mat kl 21? I den här värmen? Sen blev det kaffe och så for föräldrarna hemåt, och jag och Fia hamnade vid varsin dator.
Hon har förresten fått sitt intagningsbesked till gymnasiet nu, och hon kom in på IT-programmet, så hon är alldeles sprudlande nu!

Nu ska jag packa upp mina saker, och sen ska jag krypa ner med en av alla de böcker jag lånade med mig från Emma. Hann läsa ut en på tåget redan, så ja Emma, de räcker nog bara nån vecka. 😉

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑