Månad: januari 2010 (sida 1 av 6)

Tjej&Killsnack vecka 5, 2010

Vill du också vara med? Du hittar Tjejsnack här.

Kändisar

1. Läser du någon kändisblogg, vems?
Jag läser Marcus Birros blogg, och ibland kan det hända att jag läser något enstaka inlägg i någon annan kändisblogg, men inget troget läsande av andra än Marcus.

2. Vilken kändis tycker du är en bra förebild, varför?
Hm, svårt att svara på, det finns helt enkelt väldigt många. Jag väljer Sandra Bullock, som, vad jag vet om, inte har varit inblandad i någon skandal, som lever ett sunt liv och som, om man ska tro tidningarna, försöker få sin styvson att välja den smala vägen. Hon donerar även massor med pengar till olika välgörande ändamål och hjälporganisationer.

3. Vem är en riktigt dålig förebild, av vilken anledning?
Katrin Zytomierska känns inte som någon bra förebild, med tanke på vissa av hennes uttalanden. Det finns självklart många fler, men jag tog en ”i högen”.

4. Ska kändisar ha mer förmåner än andra, varför/inte?
Nix, nej och inte. Varför ska de ha förmåner bara för att alla vet vilka de är? De tjänar förmodligen mer pengar än ”vanligt folk”, så de borde kunna betala för att få fördelar i så fall.

5. Om du fick vara kändis för en dag, vilken typ av kändis skulle du välja, och varför?
Jag skulle vara rik och berömd Hollywoodskådis. Säkerligen hårt arbete men också roligt. Jag skulle passa på att samla autografer och krama så många ”kollegor” som möjligt! Och influera och inspirera andra att göra bra saker.

Jag är ingen nattuggla

Trots det gick det väldigt bra att arbeta natten som var. Det började visserligen med att vi fick slänga oss in på ett rum och förlösa, men sen var det relativt lugnt resten av natten, så jag gjorde lite såna där saker som jag vet att jag själv uppskattar att det är gjort när man kommer på morgonen och löser av nattpersonalen, tex att fylla på i skåp och lådor, plocka i ordning i de olika utrymmena, se till att allt material är packat, etc. Sen är det lite taktik över det hela, för om jag slappnar av och lägger mig att vila, då blir jag inte människa igen, så det är bättre att hålla igång i lagom takt så man inte tänker på att man är trött.

När jag skulle hem var naturligtvis mitt tåg försenat från centralen pga ett signalfel (eller om det var växelfel, men vem orkar bry sig?) så jagvar hemma 8.30 istället för 8, men jag sov gott en stund på tåget så det gjorde inte så mycket. Hemma sov jag 4 timmar, sen gick jag upp, för jag måste ju vända tillbaka dygnet. Strax ska jag traska bort till ICA och se om jag kan få handlat lite att äta, det har bara blivit två knäckemackor idag, varav den ena kl 6 i morse.

Inatt när vi satt och pratde kom jag fram till en faktiskt väldigt vettig sak. Ni vet ju att jag har utmätning hos KF, och därför lever jag och barnen på existensmiimum. Folk brukar säga att det skulle varahur bra som helst om jag träffade en karl som har massor med pengar, men då brukar jag säga att det inte spelar någon roll, för om vi väljer att bo tillsammans så räknar de utmätningen baserat på hur mycket vi tjänar tillsammans.
Sen så har vi dessa neggosar som gnäller om att jag ska passa mig så att jag inte blir sittande med en utlänning som jag får försörja. Där kommer det finurliga; i början blir det alldeles säkert så att jag får försörja även honom lite grand, men så fort han får en inkomst, så kommer ju KF att räkna våra totala inkomster, och då blir det ju som att han betalar tillbaka det som jag står för i början. Eller tänker jag helt uppåt väggarna?
I vilket fall så är jag inte speciellt orolig, för hyran och de andra fasta räkningarna (tv, telefon, bredband, el) betalar jag ju redan, så egentligen är det ju bara lite mer mat som behövs.

Nä, nu har jag betalat alla räkningarna, så nu ska jag lyfta rumpan från stolen tills det är dags för På Spåret.

Städdag

En halv städdag i alla fall. Jag har just skurat badrummet, det äckligaste och tråkigaste först, så är det gjort. Nu ringde mor och tyckte jag skulle sätta på lite kaffe, för de är på väg. Så jag gör väl det, och passar på att röja i köket samtidigt. Sen är det bara lite dammtorkning och dammsugning kvar. Torka golv får jag göra en annan dag. Jag ska ju sova snart igen.

Tur att jag fick en hel påse pocket av Ewa häromdagen, för ”Flickan från ovan” är redan utläst. Recension kommer senare.

Nostalgitripp

 

 

Men lägg av…

Mera snö. Snö på tvären, snö på längden, snö i stora högar och drivor, snö överallt. Inte är det någon som skottar eller plogar som de ska heller, så det är snö överallt där man måste gå, och stora vallar att ta sig över när man ska över nån gata. Jag kan förstå om man väljer att vänta tills det slutar snöa, men när det inte kommit nåt på länge och det fortfarande inte blivit skottat eller plogat? Han som plogar vägen här utanför mitt hus har inte ens en plog, bara en skopa, och det blir inte så himla bra röjt med en sån. Vaktis här har inte visat sig med skyffeln sen strax efter jul. Jag kan nog, utan att ta i för mycket, säga att det nedtrampade snölagret på gångar och trottoarer utanför huset är ungefär 6-7 cm tjockt. Blir nog jättekul när det börjar töa och sen fryser på igen. Då får man väl ha skridskor istället för skor på fötterna när man ska ut.

Annars är jag trött. Idag också, ja. Det hjälpte bata lite, lite grann att sova 6 timmar inatt. Som tur var, så hade jag en helt okej dag på jobbet idag. Jag hade inte så mycket med patienterna att göra, trots att jag fick släppa min förrådsdag och vara helt i vården, så jag lade tiden på att röja, städa och plocka i ordning på avdelningen istället. Jag hann med lite förrådsarbete också, så man kan väl säga att jag fick gjort dubbelt så mycket som jag borde gjort idag, fast utan stress!

Ikväll tänker jag lägga mig tidigt, dvs i samma tid som när jag ska upp 4.15, mest för att jag är så trött, men också för att jag ska jobba imorgon natt, så jag tänkte gå upp med barnen imorgon bitti och sen städa ordentligt här hemma, så att jag hinner bli lite trött inför taktiksömnen. Det är annars ganska jobbigt att försöka sova några timmar mitt på dagen om man inte är trött, och så blir man så trött så man mår illa på natten istället.

Nu ska jag och Robin försöka klura ut vad vi ska ha till middag. Fia är ute och käkar pizza med några kompisar, så vi kan äta något som hon inte gillar. Wink

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑