Månad: februari 2010 (sida 1 av 6)

Datorlös

Min dator har lagt av. Igår kväll kom jag hem och satte på datorn. Gick ett meddelande att ”du bör utföra en startreparation”. Ok tänkte jag och klickade OK. Så väntade jag en bra stund på att det skulle bli klart, datorn startar om och jag får ett nytt meddelande om att jag bör utföra en startreparation. Hmm? Jamen ok ibland behövs det ju mera jobb. Efter fjärde omstarten tröttnade jag, och lyckades komma åt felloggen, som säger att en fil saknas. En systemfil. Uppenbarligen en av de viktiga systemfilerna, också!

Så i morse packade jag ihop dator och tillbehör och tog med mig till näraste Telia-butik. Jag skulle ju ändå till gbg, liksom. Men där fick jag veta att de gör inget om det inte har med bredbandet att göra, utan allt som rör själva datorn måste jag vända mig till tillverkaren med.
Allstås blir det till att ringa LG. På måndag. För de har naturligtvis stängt i helgen.

Så jag är datorlös i några dagar. Just nu sitter jag vid Fias dator, men det är bara för att hon är iväg till en kompis och ska sova över där.

NU ska jag prata på msn en stund.

Tjej&Killsnack vecka 9

Läs mer om vad TJEJ&KILLSNACK är/hitta alla frågor här.

Matvanor

1. Vad äter du till frukost?
Oftast ingenting. Jag går upp 4.15 de morgnar jag jobbar tidigt pass, och då är jag inte särskilt hungrig. Ibland har jag md mig en banan som jag äter på tåget, och så dricker jag kaffe när jag kommer till jobbet. Frukosten brukar bli en macka eller två vid 9-tiden.
Är jag hemma eller ska jobba sent pass, så brukar jag äta frukost efter att båda barnen har gått till skolan. Ibland kaffe och macka, ibland gröt, ibland yogurth och musli.

2. Vilken är din favoritingrediens?
Det finns ju massor att välja på! Men något jag använder mycket är olivolja.

3. Vad brukar du ha som fredagsmys?
Det varierar. Robin vill gärna ha chips och dricka, på gammalt hederligt vis, men Fia och jag kan lika gärna bara äta frukt.

4. Äter du olika “fin” mat på tex. en måndag & en söndag?
Nej. När jag har jobbat en hel dag och inte kommer hem förrän 18.15, så ställer jag mig inte och lagar potatisgratäng eller nåt annat som tar lång tid att laga, men är jag ledig mitt i veckan kan det lika gärna bli ärtsoppa som fläskfile och hasselbackspotatis.

5. Nämn tre rätter som du ofta tillagar?
Pasta med köttfärssås, kycklingfilè med ris och sweet chilisås och köttfärssoppa.

Saker jag borde göra, del 2

  • Flytta mina kläder från Fias rum till skåpet i sovrumsdelen av vardagsrummet
  • Flytta sängen från klädkammaren till sovrumshörnan
  • Lägga ut mitt skrivbord till försäljning på Blocket.
  • Rensa bland alla papper och crap jag har i och på skrivbordet
  • Skaffe en låda att ha alla scrapsaker i
  • Skaffa en till låda – att ha allt annat crap i
  • Skaffa ett hemarkiv till alla viktiga papper

Ibland undrar man hur folk tänker

På FB finns en grupp som heter Green Day @ Ullevi GBG, 5 June, och där kan man gå in och skriva vilka man skulle vilja se som förband till GD på Ullevi i sommar. Det är lite kul att läsa vad andra svarat. Men jag förstår inte hur folk resonerar ibland… 

Tjej&Killsnack vecka 8

 Vill du också vara med? Du hittar Tjejsnack här.

Träning/Motion

1. Hur motionerar du?
Jag motionerar inte. Jag avskyr att träna. Men, jag måste helt enkelt börja röra på mig mycket mer än vad jag gör idag. Så nu när det börjar bli lite bättre väder igen ska jag börja promenera så ofta jag hinner. Jag har lite tankar på att köpa mig en crasstrainer också, men måste hitta en beg då, för de nya är för dyra för min plånbok…

2. Vilken typ av träning skulle du gilla bäst?
Det skulle nog vara samma som i förra svaret, det.

3. Tränade du något som barn, vad?
En sommar spelade jag handboll några veckor på lovet, annars fick jag väl min motion på skolgymnastiken och av allt lekande. Jag är ju så gammal så vi lekte ju fortfarande när vi var barn hihi.

4. Skulle du kunna tänka dig att gå Friskis & Svettis?
Jag har faktiskt gjort det. När jag läste till uska gick jag och en kurskamrat iväg och skrev in oss på F&S. Det kostade 180 kronor i månaden för gympa och spinning (det var det som fanns på den anläggningen) och jag betalade i 6 månader. Det var de dyraste gympingpass jag varit med om, för jag var bara där 3 gånger…

5. Har du använt dig av mental styrketräning?
Nix. Vad är det? 

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑