Månad: maj 2010 (sida 1 av 6)

Nostalgia

 
Granita di menta. Slushie med mintsmak. Superläskande och törstsläckande som få. Just add vodka för att göra den lite mer vuxen….


Bubbelvatten för oss som inte har en sodastream

Snälla barn

Har jag ibland. Som tex igår, när jag fick blomma och kort på Mors Dag. Två trisslotter fick jag också, och med min vanliga tur vann jag såklart inte ens en ny lott. 

Idag är jag ledig. Med betoning på ledig. Jag har visserligen ett hem som är bedrövligt försummat efter en vecka med jobb och plck på annat håll, men jag tänker inte stressa ihjäl mig för att det ska städas, jag tar det jag hinner idag, så får resten vänta.
Det enda som är måste idag är att flytta Robins gamla säng till mor och far, och deras gamla gästsäng till oss. Tvärs över gården är inte så långt, och så får Robin en ordentlig säng. Han sover fortfarande på ribbotten och skumgummimadrass, men nu ska han få en resårbotten. Jag tänkte passa på att ta mig ut i Hasselbackarna en sväng idag också. Fia säger att konvaljerna kommit, så då måste jag ju bara ha en liten bukett till vardagsrummet. Ett vardagsrum som nu förresten även innehåller ett soffbord. Skönt att ha nånstans att ställa saker när man sitter i soffan.

Fia har bara en lektion idag, och efter det ska hon åka till Gbg och hämta lite saker och desutom ta kort för ID. Det är på tiden att hon får ett ID nu, dels är hon ju 17 år, dels kräver SJ ID på alla resenärer över 16 år. Fjanterier, men jaja, bara att göra som de ber om så hon inte blir avsatt mitt i ingenstans.
Den 21 Juni far hon till Östersund för en vecka. Det är midsommarveckan, och barnen ska ju egentligen vara hos sin pappa på midsommar, så Robin kanske åker iväg en hel vecka han också. Jag som inte bryr mig om det är midsommar eller inte – sill och potatis och jordgubbar kan jag äta närsom, och nubben gillar jag ändå inte – kan jobba eller sitta på balkongen med en kall och en bok, i lugn och ro. Lite försmak på semestern. Som för övrigt känns långt borta. Tidig semester förra året och sen i år gör långt mellan perioderna.

Gult, blått, grått och svart

Så skulle man kunna sammanfatta veckan i färger. Grått är för vädret, men det fattar nog varenda människa. Det regnar och regnar, och när det inte regnar så är det mulet och kallt och blåsigt och man ångrar att man lade undan alla vinterkläderna.
Gult och blått är förgerna på mina armar och ben efter alla blåmärken jag har fått av att bära möbler i en vecka. Svängd trappa och brist på bärhjälp gjorde att det tog så lång tid att få alla mor och fars saker flyttade från huset till lägenheten. I torsdags hade en kompis till dem släpat med en annan kille han kände. Men det kunde nästan kvittat, för han var inget vidare på att bära, istället knuffade han hit och dit med möblerna så en annan klämdes mellan möbler och vägg. Därav alla blåmärken.
Svart får symbolisera hur det ser ut med Migrationsverket just nu. Nästa vecka ska jag ringa igen ”för ett närmare besked”, som han kallade det, så vi får väl se vad de säger då.

Lite roligt har visserligen hänt denna veckan också. I onsdags var jag på Liseberg med arbetslaget. Vi brukar träffas ett par gånger om året utanför jobbet och hitta på något och umgås. Den här gången var det femkamp som stod på schemat. Det är kul med femkamp; allt är på skoj och man skrattar och har trevligt i några timmar. Tyvärr var det kyligt och blåsigt, men vi gjorde vårt bästa. När vi hade räknat ihop alla poäng var det jag som hade vunnit, gissa om jag blev paff!?! Inget pris, men väl ära och berömmelse. Eller iaf äran.

Så igår fick vi äntligen till en ordentlig pratstund, J och jag. Via Skype, of course. Det brukar alltid brista i tidsskillnaden, eller att jag är så trött och måste sova för att jag ska upp tidigt nästa dag, eller också har barnen alltid något att säga just då, eller så är internet helt skruvat och slänger ut antingen mig eller honom hela tiden. Men nu pratade vi länge och det kändes mycket bättre efteråt! <3

Nu ska jag ta mig till badrummet. Fick mig en ordentlig sovmorgon idag. Efter att ha sovit ungefär tre till fyra timmar varje natt hela veckan, och sen jobbat både på jobbet och hemma så var jag ganska trött. Och ryggen känner jag var den sitter nånstans. Så nu blir det en varm dusch innan jag ger mig av till jobbet för ännu en sån där övernattningshelg.

Jag lämnar er med lite melodifestival. Synd för Anna att hon inte gick vidare. Personligen gillar jag inte låten, och tycker att tjejen hade utstrålning som en tomatplanta, men den var ändå bättre än flera andra som dessutom kom med i finalen. Däremot är jag lite besviken (och förvånad) över att inte Kroatien kom med i år. Vacker ballad, det här:

Färgprakt

I fredags när mor och far kom hit för att vi skulle fira Fia fick även jag en lten gåva i form av tulpaner. Jag älskar tulpaner! Idag var de väldigt utslagna, och om ett par dagar åker de nog ut, men jag kände att jag bara var tvungen att ta några bilder på dem, mest för de vackra färgernas skull.

 

 

 

 

 

 

Hurra hurra hurra hurra!

Idag fyller min älskade lilla stora söta obstinata vrånga gosiga spralliga härliga underbara dotter 17 år.

GRATTIS
på födelsedagen Sophia

 

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑