Månad: augusti 2010 (sida 1 av 2)

Gaaaahhhh, arggggh och faaaaan!!

Sa kan man sammanfatta hur jag tycker om datorer som kraschar. Van av ordning ser genast att jag inte anvander vara kara svenska sista bokstaver i alfabetet i det har inlagget. Det beror pa att jag sitter vid J’s dator och den har engelskt/spanskt tangentbord.
Min egen dator fick ett gulligt litet virus igar kvall, och det blockerade mig fran att komma at nagot over huvud taget, sa medan jag tankade hem diverse borttagnings-bra-att-ha fran Robins datorstangde jag av min egen. Nar jag sen skulle starta den igen sa gick inte det, utan jag fick bla skarm och ett meddelande om att en viss ystemfil saknades eller var korrupt.
Da var det ganska sent, sa jag stangde ner igen och bestamde mig for att ta tag i det idag igen.

Sagt och gjort, i morse startade jag datorn och valde ominstallation. Allt flot pa fint och snallt fram tills jag startade om datorn efter en av de obligatoriska windowsuppdateringarna. Da fick jag aterigen bla skarm och ett nytt meddelande om att nu fattades en annan systemfil! Jag blev sa javla forbannad sa jag bara slangde igen den och surade i minst en halvtimme!!

Sa imorgon ska jag agna formiddagenat att ringa LG. Men nu ska jag ha kaffe!!

Idag är ingen vanlig dag…

för idag är det Fridas födelsedag!

GRATTIS

önskar moster Tella, Fia och Robin. 

 

Uppdateringsinlägg

Jag behöver väl knappast tala om att J är här, va? Det tror jag de flesta har koll på. Men jag kan ju berätta lite om vad vi har gjort sen han kom hit, för till skillnad mot vad flera tror så har vi inte bott i sängen…

I onsdags åkte vi ner till Landvetter och hämtade J. Det var en nervös stund medan jag stod och väntade, men när han kom genom portarna släppte det. In med alla saker i bilen och så for vi hemåt via en kinaresturang (ja, jag hade inga planer på att stå och laga mat den kvällen…).
På torsdagen ägnade vi förmiddagen åt att gå till skattekontoret för att ansöka om svenskt person nummer åt J, sen till Lärcenter för att skriva in honom på SFI. Vi hade ju läst om Introduktionsprogrammet, och det tyckte vi att han skulle anmäla sig till, men det tyckte inte de som arbetade med det, för enligt reglerna får en person som flyttar till en person som bott i Sverige i mer än två år inte gå introduktionsprogrammet. För jag är inte ny i Sverige! Va?? Hur löjligt är inte det, då? Det är ju inte jag som ska gå där, utan han, och han är ny i Sverige!
Jaja, han skrev in sig på SFI i alla fall, och sen åkte vi hem, jag ringde KF om omräkning och sen ägnade vi resten av dagen åt att bara vara. Vi tog också en tretimmarspromenad genom Hålan, så att han skulle få se vart han har hamnat.

I fredags jobbade jag (lyckades inte få bort det passet), och Fia var hos Victor medan Robin åkte till pappa Magnus, så J fick rota runt hemma och finna sig tillrätta i skåp och lådor. Han hade lite problem när han skulle koka pasta och värma köttfärssås, för jag har knapplås på spisen, och han lyckades inte klura ut hur han skulle få bort det, så till sluta kokade han pastan i en bunke i micron. Nöden har ingen lag eller hur det nu var, men mat fick han ia alla fall!

Igår var ännu en slappardag, men idag har vi lekt turister. Eller ja, han är ju en slags turist, medan jag lekte. Vi åkte till Trollhättan. Jag har ju växt upp där och ville visa honom det. Så vi såg fallpåsläpp och slussar och åt mjukglass och promenerade upp och ner för trappor och gator. Det var mysigt och trevligt men väldigt blåsigt.
Imorgon är det jobb igen för min del, medan Fia och J ska tvätta och Robin ska laga lunch åt dem.
Och på tisdag börjar äntligen skolan igen! Hjälp vad det ska bli skönt med fasta tider och lite rutiner igen!!

Nu ska jag plocka ur linserna, krypa i pyjamasen och ner i soffan för sista avsnittet av ”Sense and sensibility”.

 

 

 

 

 

 

 

 

På’t igen

Semestern är slut. Imorgon ska jag börja jobba igen efter tre veckors slappande. Blir nog inte så roligt att behöva gå upp klockan 4.15, men det är smällar man får ta. Jag jobbar inte så fasligt mycket den här veckan ändå – måndag, tisdag och fredag.
På onsdag kommer J så de lediga dagarna fylls nog ändå.

Idag har jag flyttat upp saker till vinden, flyttat hatthyllan och ett skåp i hallen, färgat håret, lagt upp auktioner på Tradera och fixat lite plats i klädkammaren. Sen fick vi middag hos mor och far. Jag satt kvar och drack kaffe medan Fia och Robin gick hem efter maten. När jag kom hem stod Fia och diskade och Robin satt och spelade på sin XBox. Har nu sett Sense and Sensibility (älskar Jane Austen!) och ska krypa ner i sängen.

Tjej&Killsnack vecka 33

Vill du också vara med? Här hittar du Tjej&Killsnack.

Middagar

1. Lista 15 matvaror som du brukar köpa?
Ägg, tomater, potatis, lax, kycklingfilèer, yogurth, mjölk, bröd, juice, bregott, pasta, lök, broccoli, blandfärs, bananer.

2. Nämn 5 olika maträtter du brukar äta hemma?
Pasta med köttfärssås, kalops med potatis, thaikyckling med nudlar, kålpudding, korv stroganoff med ris.

3. Vilka 5 såser är de godaste du vet?
Gräddsås, jollandaisesås, löksås, rödvinssås, pepparsås.

4. Nämn 5 kryddor som du använder mest.
Aromat, salt, vitpeppar, grillkrydda, muskot.

5. Nämn en maträtt du minns från din barndom.
En nyårsafton var farmor hos oss och lagade en rätt som är speciell för den delen av Italien hon kommer ifrån. Det är en slags linsgryta med sidfläsk i. Traditionen och myten säger att man ska äta det på nyårsafton, och att om man äter upp allt man lagar till så slipper man ha otur under det kommande året.
Jag minns att jag tyckte det var jättegott och att vi åt upp precis allt! Fast jag minns inte att vi hade mer tur än vanligt 😛

 

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑