Månad: november 2010 (sida 1 av 4)

Sugen

Jag är lite sugen på att pyssla här hemma, göra fint och i ordning. Problemet är att jag behöver en massa saker för att göra det jag vill göra, och för att få tag i de sakerna måste jag ge mig ut och handla. Det känns inte särskilt lockande just nu, när jag jobbat hela natten och bara sovit tre timmar.
Jag har granris, röda band och ståltråd hemma, så tills vidare får jag nöja mig med att binda krans. Men imorgon är jag ledig, så då blir det kanske en tur till stan och shoppa lite prylar.

I eftermiddag kommer vaktis med kopplingen till diskmaskinen (äntligen), så idag ska vi premiärdiska middagsdisken per automatik istället för manuellt.Och apropå städning så ska jag nu ta tag i sånt där som blir ogjort för att jag inte är hemma på veckorna…

 

Snön faller, och vi med den…

Falleri fallera, faller…alla?? Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man är ute och går nuförtiden, isen ligger förrädiskt gömd under all snön. Jag har hittills bara ramlat en gång, men så känner jag fortfarande av det också. Funderar seriöst på att skaffa broddar.

Igår hade jag gjort mig till och slängt ihop en cheesecake till fikat på jobbet, men naturligtvis glömde jag den hemma! Tur i oturen hade karin köpt en burk pepparkakor, de blev ett välkommet substitut! Så himla typiskt när vi nu hade ett lugnt pass och hade tid att fika. Men jag fick gjort en del annat istället, som att röja klart i förrådet och fixa i ordning för flytt av resten av personalkläderna, så snart är det fint och i ordning och lite mera logiskt upplagt på vår avdelning.

Inatt ska jag göra ett extra nattpass för att fylla en sjuklucka. Därför blir det ingenting med det planerade biobesöket och Harry Potter. Fia var iväg och såg den igår ändå, så jag, J och Robin får se den i veckan istället. Jag har som vanligt läst om boken innan jag går och ser filmen, och lite jobbigt blev det på tåget när inte kunde låta bli att gråta.

Nu dags att plocka fram skurtrasan och ge sig på badrummet! Happy första advent, alla!!

Om ni inte märkte det själva

så är jag klar med att fixa med bloggen för den här gången. Blev ganska nöjd, lite vintrigt tema i headern utan att för den skull vara överdrivet snöigt. Lite närmare jul kommer det nog en mera julig header…

Idag har jag slitit som ett djur på jobbet, men det var kul att se fint resultat efteråt! Allt är inte helt klart ännu, men idag har jag i alla fall flyttat alla personalkläder från ett förråd till ett annat, och det som stod i det andra förrådet står nu där personalkläderna fanns förut, så nu har vi allt som används till patienterna samlat på samma ställe. Imorgon ska jag göra några finjusteringar och så ska jag beställa förråd. Men jag ska ju jobba med Mickan så det lär väl inte bli några problem.

Nu på kvällen har jag packat ännu fler Traderapaket som ska gå iväg imorgon. Kul att få sålt sakerna, men mindre roligt att stå och packa. Tur att det finns jiffypåsar!
Lite mer redig var jag nyss när jag lade in alla räkningarna, det är ju ett nödvändigt ont, men känns väldigt skönt när det är betalt. Den här månadenblir det ju dessutom -tack vare retroaktiv löneförhöjning – lite mer över än vanligt när allt är betalt, så det får bli en ordentlig påfyllning av alla skåp och frysen. Tur att mor har en stor frys man får låna plats i!

Nu närmast ska jag kolla läget på skolbussfronten och sen är det läggdags.

Hej och grattis!

Du har blivit utvald som Testpilot på Arla Köket smaksatt grädde.

Så började mailet jag fick från Smartson idag, så nu väntar jag med spänning på mina värdecheckar så att jag kan handla och börja använda produkterna.
Nu ska här bakas och lagas och smakas och provas och njutas och testas på både familj, vänner och intet ont anande arbetskamrater.
Jag ser mycket fram emot chokladen, har ganska många ideer för den, men även några för jordgubbsvarianten. Roligt ska det bli i vilket fall som helst!
Hur, vad och varför jag gör som jag gör med produkten kan du läsa mer om här på bloggen så småningom.

Fototriss – En resa

Veckans tema hos Helena på [Fototriss] är en resa. Jag har valt att symbolisera den resa som jag och J gjort fram till idag genom dessa tre bilder:

(klicka på bilderna så ser du dem i större format och tydligare)

14:e Augusti 2009. Plötsligt stod han där…

Friskt vågat, hälften vunnet. Helsingforskryssning med en så gott som total främling.

Men oj, så bra det blev till slut.
Resan har haft många krökar och långa väntetider, långa avstånd och mycket saknad.
Men nu är han här…

…och så skulle man ju, för att ha chansen att vinna 3000 sköna kronor att resa för, tala om vilken resa man helst skulle välja hos Solresor. Jag borde väl, med tanke på J, säga Costa Rica, men eftersom jag är obotligt nyfiken på och fascinerad av historia, arkeologi och kultur, så väljer jag en resa till Egypten och [Nilens skatter].

 

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑