Månad: maj 2012 (sida 1 av 2)

Hänt i veckan

Eller ja. Det blir nog mer än i veckan, men ni fattar.
Jag har jobbat. Kors i taket, det gör jag ju så sällan. Inte. Ibland känns det som att jag är mer på jobbet än hemma. Inte blir det bättre nu under sommaren heller, för då måste vi som har en heltidstjänst men bara jobbar deltid gå upp till heltiden för att det ska tackar med kompetent personal även om folk går på semester. Men jaja, sova får jag göra i graven, och dessutom klirrar det lite trevligare i kassan. Det är ju extra bra när vi nu ska till Roma!

De stunder jag inte har tillbringat på jobbet har jag firat Fias 19-årsdag, storhandlat, börjat motionera på riktigt, firat mors dag och strukit hela min garderob. Strukit som i att man använder strykjärn. Motionen har bestått mestadels åt rätt så raska promenader på ungefär 30 minuter varje gång, men jag har cyklat också. Premiärturen för i år blev i onsdags, och jag kan meddela att man får ganska ont i rumpan efter att ha cyklat nästan 2 mil.
Men minus ett kilo på en vecka tycker jag känns helt okej, så jag får helt enkelt köra så.

Så har jag sett mello och förundrat och förfasat mig över att så många bidrag är så förfärande kassa, att jag bara hittade två eller kanske tre bidrag  – inklusive Sveriges – som var nåt att ha. Och grattis Loreen (som med all säkerhet aldrig kommer att läsa den här bloggen, men ändå) till vinsten i Eurovisionsschlagerfestivalen 2012!

Tills sist firades det Mors dag här hemma. Eller tvärs över gården hos mor och far. Kaffe och rulltårta och kakor och en liten bukett konvaljer till mor, med vidhängande biljett till Giselle på Göteborgsoperan om en vecka.  Mor blev glad.

Herrejösses vad tiden går!

Idag är det redan 5 år sedan mosters myra såg dagens ljus!

GRATTIS

önskar moster, Fia, Robin och Jorge.

Och Stella.


man kan klicka på bilden så den blir större

Det är Fias dag idag!

Grattis

min stora lilla grodprinsessa!!

En svensk klassiker

Nix nej jag ska inte varken cykla, simma eller springa. Det handlar om radioklassiker. Närmare bestämt Svensktoppen.
Ett program som jag, och många med mig, växte upp med på radion vid frukostbordet på söndagarna.
Häromdagen damp detta kort ner i brevlådan:

image

Följ mig på Instagram @marfu3

och eftersom det är lite nostalgivarning på den, och alltid är kul att få vara med och påverka, så har jag nu röstat på de tre bidrag jag tyckte var bäst. Fast jag fick skarva lite, för egentligen var det bara en jag gillade ordentligt. Eller två, men den ena var ”gammal” nu…

Bloggjerka

Annikas litteratur- och kulturblogg pågår en bloggjerka. Syftet är att tipsa om nya bokbloggar att besöka. Varje vecka kommer Annika med en ny fråga att besvara.
Den här veckan frågar Annika:

Upptäckte du någon ny författare under förra året som du kan berätta lite om?

På jobbet har vi en hörna där vi i personalen brukar lämna böcker (mest pocket) som vi läst men inte längre vill ha eller har plats för hemma. Där hittade jag en dag en bok som heter ”Sarahs nyckel” av Tatiana De Rosnay.
Jag slukade och älskade boken, och googlade fram att Rosnay skrivit inte mindre än 11 böcker, men tyvärr finns bara fyra av dem på svenska. Några är översatta till engelska, men de flesta är på franska.

Tatiana De Rosnay skriver på ett sätt som genast fångar läsaren, och som håller kvar intresset genom hela boken. I de två böcker jag hittills läst av henna är karaktärerna så levande, sorgen så påtaglig, spänningen så verklig. Det var som om jag var faktiskt där och upplevde vad karaktärerna upplever. Jag ser fram emot att läsa mer av henne, på svenska eller engelska spelar ingen roll, jag vill bara ha mer!

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑