Månad: januari 2013

Min fina syster

fyller år idag!

GRATTIS

från oss på vischan

Ilse49-emeff2013

Vi hurrar

för Victor idag!

Stort

GRATTIS

önskar

faster, Fia, Robin och Jorge

Victor4-emeff2013

Lagom lat helg

Det har blivit lite för mycket jobb och lite för lite vila de senaste månaderna, och det har kommit ikapp mig nu, så förra veckan var det mycket mindre roligt än vanligt att kliva upp klockan tjugo över fyra på morgonen. I torsdags var jag dessutom så trött att jag mådde illa och hade en huvudvärk som gjorde att skallen kändes som en gigantisk tvättsvamp. Mina arbetskamrater frågade tom om jag ville gå och lägga mig en stund, men jag sa att det var nog bäst att jag höll igång istället, för hade jag lagt mig hade de inte fått liv i mig igen!

När jag kom hem påpekade Fia samma sak, så efter middag och högstnödvändig undanstädning av disk och sånt intog jag sängen. Vaknade som vanligt sisådär en gång i timmen, men efter att Fia och Robin gått till skolan på fredag morgon somnade jag om och vaknade inte förrän halv elva. Sen drog jag runt här hemma i pyjamas hela dagen, spelade spel på datorn, slösurfade, läste bok, såg filmer, lagade middag (enda vettiga jag gjorde på hela dagen förutom att borsta tänderna) och sen lade jag mig igen vid elva på kvällen.

På lördagen kände jag mig lite piggare, och åkte iväg till Göteborg för att träffa J.
Vi gick till Holmens marknad där jag fyndade billiga gardiner till vardagsrummet, vi bytte ut för små byxor mot ett par som passade på H&M, vi köpte en skjorta till J, vi fikade på mysiga Cafè Brulè, vi var på bio och såg Berättelsen om Pi och vi hade en allmänt bra dag.
Sen åkte vi till Backa och skulle fixa lite att äta, men blev bjudna på vietnamesisk mat, vin och whisky. Eller ja, vinet och whiskyn var inte vietnamesiska men vi blev bjudna. Så satt vi i köket där och pratade och skrattade och hade allmänt trevligt resten av kvällen, och sen rullade vi i säng och somnade gott efter några glas.

Söndagsmorgonen kom lite för fort, men jag åtgärdade det genom att sova en stund på tåget hem. J åkte till Skatås för att träffa ett gäng frisbeespelare (han spelade Ultimate frisbee hemma i CR och har saknat det) och jag skulle egentligen ha tränat men mådde fortfarande inte okej i kroppen, så jag hoppade över det.

Hemma blev det mat och filmtittande, och sen tidigt i säng, eftersom jag skulle upp igen tjugo över fyra i morse. Fler såna här helger, så har jag snart repat mig och kan jobba halvt ihjäl mig igen! 😉

Kalasdax

För idag fyller världens bästa Lovisa år!!

GRATTIS

önskar moster faster, Fia, Robin och Jorge!

Lovisa5-emeff2013

Nytt år – nya tag

Hej 2013. Än så länge har du inte bjudit på några spektakulära eller minnesvärda händelser, om man inte räknar med inköpet av tvättmaskinen, förstås.
Samma tvättmaskin som envisas med att studsa runt i badrummet när den centrifugerar. Så den står oanvänd tills någon nisse har kollat på den. Men jag har i alla fall en tvättmaskin.

Nu tänkte jag väl inte att resten av året skulle bli sådär som att jag börjar med något och så blir det bara halvfärdigt, utan jag ska verligen försöka ge mitt bästa.
Som tex det här med gymmet. Än har jag inte kommit iväg dit, och nu är det en månad sen sist. Usch och fy på mig! Idag blir det inget eftersom jag jobbar sent, men imorgon efter jobbet blir det en timme, banne mig! Och på onsdag, och på torsdag. Sen vilar jag över helgen, och så kör jag igen. Tre dagar i veckan, varje vecka, hela året. Med undantag för om jag är sjuk eller på semester på annan ort där mitt gym inte finns.
(Ny tabell för 2013 finns under fliken VIKTigt.)

Hemma ska det bli lite bättre också. Det ska lagas fler matlådor och jag ska göra mer hemma istället för att bara vara. Alla de där projekten jag lagt åt sidan ska jag ta tag i det här året. Vi har ju tex nyckelskåpet jag ska måla, fotoväggen, soffbordet och köksstolarna. Vad som ska hända får ni se när jag kommer dit.

Så har vi ju det där med bostadsletandet. Mer engagemang kommer det att bli nu, för jag orkar verkligen inte pendla längre. Nu har jag gjort det i tio år, och tonåringarna är så stora att de kan pendla utan problem nu. De får väl lära sig att sova, äta frukost eller göra läxor på tåget, precis som jag.

Och framförallt ska jag njuta i år. Jag ska ta mig tid att vara glad för det jag har och för det jag får. Jag ska ta till mig av det som finns omkring mig, jag ska utforska och upptäcka. Jag ska gå på konserter, teater, opera och festivaler. Jag ska tillbringa tid med de jag älskar och göra tiden värd att minnas.

Gott nytt år!

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑