Månad: oktober 2013

Happy happy JOY joy!

Det var en helt vanlig söndagseftermiddag, jag satt med en kopp kaffe och kikade på Facebook, och i ögonvrån blinkade det till något rosa. Jag kikade, och det var en annons om en tävling. Jag brukar inte klicka på annonser på FB, men nu gjorde jag det, och där läste jag att man kunde vinna en makeover, och eftersom jag känt mig lite trist och tråkig och vanlig de senaste typ 20 åren, så anmälde jag mig.
joy1
Men sen glömde jag bort alltihop eftersom jag ändå aldrig brukar vinna något…

Så gick det ett par veckor, och så ringde mobilen och en röst säger ”Hej det här är Ingrid från Joy”, och jag svarade ”Jaha hej…jaha HEJ!”.
Det visade sig att jag var en av de två som hade vunnit av de som anmält sig i Göteborgsregionen! Jag var helt paff!

Så då fick jag fixa och trixa lite för att få ledigt från skolan, men min lärare sa att det var inga problem, en så kul grej kunde jag ju bara inte missa, så hon ordnade så att jag fick gå bredvid ett kvällspass på hennes avdelning på IVA i Växjö  för att ta igen det som resten av klassen skulle göra på torsdagen. Och det var väldigt intressant! Alla klasskamraterna var ju såklart väldigt nyfikna på vad jag skulle göra (den vanligaste gissningen var en resa) men jag sa inget…

På torsdagen fjäskade jag till mig att Fia följde med, och hon var inte jättesvår att övertala till en heldag på ett köpcentrum…
Vi kom till Frölunda Torg där det skulle gå av stapeln, och blev presenterade för en massa människor åt höger och vänster, och så blev det lite fika och en pratstund med ansvariga och den andra vinnaren; Lotta.
Så blev det fotografering för före-bilder. Usch, den var inte snygg! (De bilderna drog de upp till jätteformat och ställdes upp bredvid scenen när vi var uppe!) Sen kom Annika och Maja som skulle styla och sminka oss, och sen var det full rulle resten av dagen.
Först fixade Maja mitt hår medan Lotta provade kläder, sedan bytte vi plats, och så var det dags för lunch. Efter lunchen var det sminkning och sen skulle vi ju presenteras på en scen. Huvva! Lotta var först ut, och medan hon var uppe försökte jag att inte tänka på att jag skulle upp dit.
Sen var det min tur, och jag var nog mest nervös för att jag skulle snubbla i trappan upp till scenen. Men allt gick bra, jag fick först gå upp i mina vanliga kläder, Annika pratade och sen fick jag gå ner och byta om snabbt som tusan, och så upp igen.
Sen pratade Annika och Maja om hur de hade gjort när de fixade till mig, och Annika om hur hon tänkte när de valde kläderna, jag fick visa mig från olika sidor *ta-daa!* och sen fick jag blommor och applåder och fick äntligen gå ner från scenen. Svettigt värre! Men otroligt roligt!

Att få bli ompysslad en hel dag, fixad och mejkad och någon som hade valt ut en massa snygga kläder bara för mig, det är något jag skulle kunna vänja mig vid! (Det gjorde inte ont att jag fick ta med mig mina kläder hem, heller…) Ett gigantiskt TACK till alla inblandade! Många tips och idèer och framförallt minnet och känslan tog jag med mig hem!

Självklart hamnade jag lite i offentlighetens ljus genom det här, eftersom Joy lade ut bilder och artikel i sin blogg och på sin webshop och sin Facebooksida.

joy5Hokus
joy2pokus
joy4filijokus!

Turistigt

En vecka varje månad åker jag till Växjö för centrala träffar med klassen. Växjö, eftersom utbildningen jag går anordnas av Kunskapscenter Syd.
När jag är där bor jag hos Silvio, Emma och barnen; himla smidigt och mycket billigaste än tex bandet vandrarhem. Och så har man ju fri tillgång till info om vad man kan göra och vart man ska gå. Den här veckan tog Emma och barnen med mig till Teleborgs slott, som ligger vid universitetsområdet. Ett fint litet slott, som egentligen inte ser ut som man föreställer sig ett slott. Men en ståtlig morgongåva från greve Fredrik Bonde af Björnö till hans hustru år 1900.

image

image

Plugg och lite annat. Men mest plugg.

I skolan går det bra, tackar som frågar. Nu har vi klarat av första blocket/kursen som var anatomi och fysiologi. Ett stort och tungt ämne, inte minst när man – på proven – överrumplas av frågor om saker man inte fått veta att man bör kunna. Men jag klarade mig, och jag har fina betyg som bevis!

image

Utöver pluggandet har jag jobbat en hel del, men även hunnit vara lat och slö och likgiltig.
Jag har gjort min första tatuering och jag har varit på återträff med gymnasieklassen. Jag har adopterat katterna från Silvio och Emma, och jag har ställt hyresvärden mot väggen när det gäller renoveringen av mitt badrum.
Renoveringen blir i början av nästa år. Återträffen var jättetrevlig, men lite kort för min del eftersom jag skulle med tåget hem.
Huvudet är uppåt och fötterna neråt. Varje dag är olik den andra. Vissa dagar är bra och vissa är mindre bra. Fortfarande.
Men som sagt, det går bra i skolan.

Boklös men inte rådlös

För några veckor sedan ringde en polis upp mig och talade om att de vet vem som låg bakom luret på Blocket. Han frågade om jag fått några böcker eller om jag fått tillbaka pengarna, och jag sa nej, varken eller. Han frågade om jag yrkade på någon ersättning, men jag sa att jag bara vill ha tillbaka mina pengar, och att jag inte är intresserad av böckerna längre, oavsett hur många hon har, för jag har löst det problemet på annat sätt.
Så sa han att pengarna kommer, men han kunde inte säga när, så jag har slutat vänta på dem. Det får komma som en glad överraskning istället.

När jag behöver böckerna lånat jag den på sjukhusbiblioteket. Det är knappt några köer på dem där.

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑