Månad: januari 2014 (sida 1 av 2)

Helgvila

Vila från badrumsrenoveringen i alla fall! Det ska bli väldigt skönt att få sova lite längre än till strax före 7. Fast känner jag mig själv rätt så kommer jag att vakna vid den tiden ändå…

Idag har jag fixat det sista på mitt bidrag till Fias och Linus babyshower imorgon, får hoppas det uppskattas. I övrigt har jag inte gjort mycket under dagen, mest försökt hålla mig undan från dammande och oväsen. Igår rymde jag till Göteborg och drog till med ett besök hos frissan och lite kik i affärer. Jodå det blev en del shoppat också.

Nu har jag dammsugit, dammtorkat och våttorkat golven i hallen och köket, så att det ska kännas någorunda rent här hemma tills killarna kommer tillaka och fortsätter med badrummet på måndag. Nu sitter jag här nyduschad och väntar på att laxen ska li klar i ugnen, sen blir det mat och lite vin i tv-soffan, i lugn och ro och alldeles allena, för sonen har rymt iväg på fest. De fyller ju 18 i år, han och kompisarna, så det lär bli en del fester för hans del…
Imorgon är det som sagt babyshower, och på söndag ska jag jobba nattpass, så det blir lite att göra i helgen ändå, inte bara slappande.

Igår blev han klar med att mura och slipa väggen, och idag har de gjutit nytt golv:

2014-01-30 09.11.55

2014-01-31 17.30.58

Arbete pågår…

Idag är tredje dagen på badrumsrenoveringen. Det artar sig bra, än så länge. I måndags kom rörpelle och monterade ner alltt, och så flyttade han golvbrunnen. Igår kom muraren och slet ner tapeter, matta och kakel. Tyvärr är huset byggt för sisådär en 50-60 år sedan, så kaklet satt direkt på betongen, så han var tvungen att ta bort nästan all betong också. Så idag är han i full färd med att mura till väggarna igen.

Imorgon ska det visst spacklas golv och väggar, på fredag ska det målas tak, och sen får vi lite lug och ro över helgen innan de fortsätter på måndag. Men det verkar gå fortare än de beräknade från början! 🙂

2014-01-27 07.42.10

2014-01-27 12.47.18

2014-01-29 07.25.12

 

Byråkratikvarnar maler sakta…

Minns ni att jag köpte skolböcker på Blocket, men aldrig fick vare sig böcker, pengar tillbaka eller kontakt med personen som påstod sig sälja dem? Ett par månader efter polisanmälan ringde en polis upp mig från Stockholm och bekräftade att de vet vem människan är, men att de behöver lite mer kött på benen innan de vidtar åtgärder.

Nu verkar det som de har ätit upp sig, för idag damp det här brevet ner i min brevlåda:

2014-01-27 13.18.39

 

Fortsättning följer…

Halvsekelsfödelsedag

Idag fyller syster yster ett halvt liv!

Hipp hurra och grattiskramar från oss alla!

ilse50-emeff2014

Inte en dag för tidigt…

Jag har i flera år haft svartmögel i taket och runt rör, fogar och fönsterlisterna i mitt badrum. Kaklet är sprucket på flera ställen, golvmattan släpper i fogarna och under badkaret har det gått hål för att det droppat rostigt vatten på samma ställe i flera år, och tapeten är inte svetsad och godkänd våtrumstapet, så där finns inte en skarv som inte är lös och har mögel innanför.
Trots att jag närapå tjatat hål i huvudet på hyresvärden så hände det inte ett skvatt förrän jag tog kort på skiten och skickade till honom med ett litet meddelande om att nu måste han göra något åt det där, annars vänder jag mig till hyresnämnden. Då gick det lite fortare.

Idag var han här tillsammans med rörmokaren och golvläggaren som ska göra jobbet, så nu på måndag kör de igång. Det blir till att använda badrummet i den tomma lägenheten en trappa upp under de 2-4 veckor som arbetet pågår, men sen kommer det (förhoppningsvis) bli så fint så fint. I dagsläget ser det ut så här:

2014-01-20 17.42.02

2014-01-20 17.42.23

2014-01-20 17.43.06

 

När de är klara ska det vara helkaklat och badkaret ska vara utbytt mot duschkabin, kranar och blandare ska ersättas med hela och fungerande och så ska de sätta upp krokar och hyllor och nytt badrumsskåp. Bilder kommer sen.

De hittade ett litet problem till, och det är att rören i badrummet är kopplade på samma huvudrör som rören till köket, utan någon avstängningskran emellan, så risken finns att jag inte har vatten i köket heller under dessa veckor. Rörpelle skulle kolla om han kunde dra en slang runt under tiden, och det håller jag tummarna för! Sen tänker jag tala om för värden att jag inte kommer att betala full hyra under februari, eftersom det ska vara byggarbetsplats då, och det får han helt enkelt finna sig i, jag är inte den som är den, så krånglar han om det så går jag vidare med det!

Men det är skönt att den där tummen äntligen har lossnat!

 

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑