Månad: februari 2014

Stillastående

Badrumsrenoveringen pågår fortfarande, fast senaste veckan har det inte hänt ett smack. När hantverkarna var här upptäckte de att det bokstavligt talat rann fukt utmed väggarna, så de sa till värden att de inte kunde göra något förrän det hade torkat. Han tyckte att de bara skulle köra på, men de sa till honom att de inte kan ansvara för att det blir bra gjort då, så han ordnade så fastighetsskötaren kom hit med en avfuktare, som han ställde in i badrummet. En avfuktare är en apparat som stpr och suger ut fukten i ett rum, och den låter lite som en stor fläkt. Denna apparat har jag haft i badrummet sedan onsdag förra veckan. Det är därför hantverkarna inte varit här. Men ingen har talat om varken bu eller bä för mig, så jag har ju varit ganska irriterad över det.

igår pratade jag med fastighetsskötaren som förklarade vad det var för manick, och att arbetet avbrutits på order av hyresvärden. Jag sa till honom att det var dålig stil att inte informera mig, för s himla kul är det inte att gå upp kvart i sju varje morgon om man är ledig. Han sa att jag skulle skälla på värden istället, men jag menade att han ju faktiskt kunde sagt något också, eftersom han ändå var här och satte in avfuktaren.

Idag kom han i vilket fall som helst och mätte hur mycket fukt som finns kvar, och det låg tydligen en bra bit under den nivå man får ha, så han ringde måleriet, och sen dröjde det bara en halvtimme tills det kom en kille och började måla på ett lager fuktspärr på väggarna! Nu ska avfuktaren stå kvar över helgen, och på måndag börjar de kakla, sen är det förhoppningsvis snart klart!

Vi börjar bli lite lagom trötta på att behöva springa i trappuppgången varje gång vi ska på toa. Idag tvättar jag dessutom i tvättstugan för första gången på över ett år…

2014-02-14 13.17.07

Bebis på G

Ingen har väl missat att jag ska bl mormor? Snart smäller det, dessutom, lilltjejen (ja, vi vet att det blir en flicka) är beräknad att titta ut den 8:e Mars. Fast personligen tror jag att hon kommer tidigare. Å andra sidan, om Fia brås på mig, så går hon ett par veckor över tiden…

Igår var vi på babyshower hos Fia och Linus.
In some countries, a baby shower is a way to celebrate the pending or recent birth of a child by presenting gifts to the parents at a party. The term shower is often assumed to mean that the expectant mother is ”showered” with gifts. The related custom bridal shower may have derived its name from the custom in Victorian times for the presents to be put inside a parasol, which when opened would ”shower” the bride-to-be with gifts. Traditionally, baby showers were given only for the family’s first child, and only women were invited. The original intent was for women to share wisdom and lessons on the art of becoming a mother. Guests bring small gifts for the expectant mother. Typical gifts related to babies include diapers, blankets, baby bottles, clothes, and toys. It is common to open the gifts during the party. (Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Babyshower)

Det var alldeles fullt med folk i deras lilla lägenhet, och ett berg av presenter låg och väntade på att få bli öppnade. Det bjöds på välkomst”drink”, smörgåstårta, tårta och kaffe. Tyvärr blev jag så mätt på smörgåstårtan så jag inte fick tillfälle att smaka på tårtan, men alla andra sa att den var god. Smörgåstårtan var det i alla fall!
Så hade de ordnat lite frågesport där alla gästerna fick gissa datum och tid för förlossningen, vikt och längd på bebisen och lite annat bebisrelaterat.
Presenterna var uppskattade, mest barnsaker förstås, och eftersom jag anade att alla skulle komma med saker till bebisen, så hade jag istället plockat ihop en korg med saker till mamman (vissa saker funkar ju även till pappan); badskum, ansiktsmasker, kroppsscrub från Lush, hårfärg, badsvampar, godis, en god cider, nagellack – lite som man kan pyssla om sig själv med när man känner sig tjock och hängig. Insidan av korgen hade jag klätt med tvättlappar i frottè, som de sen kan använda som ”kräktrasor”.

Tittade in i barnrummet och smygkikade i byrålådorna, och jag undrar lite hur de ska få plats med allt de fick igår, för där var det redan fullt! De har redan köpt och fått en massa saker, så de behöver egentligen bara köpa blöjor när hon väl är född, så färdigt är det!

Fia vill gärna att jag ska vara med på förlossningen, och jag har lovat att vara med bara jag hinner. Det blir ju svårt om hon ska föda medan jag är i Växjö i skolan, eller så kanske jag inte hinner för tt jag är på jobbet och hon får en snabb förlossning. Det vet man ju aldrig innan, men jag är glad att hon vill ha mig med. Ja, Linus ska naturligtvis också vara med!

Inte långt kvar, vecka 35 nu, så nu börjar det pirra i magen hos den här mormorn också!

2014-02-01 14.49.24

2014-02-01 15.02.00

2014-02-01 14.25.04

2014-02-01 14.34.36

2014-02-01 14.35.35

2014-02-01 14.35.56

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑