Månad: mars 2014 (sida 1 av 2)

Rättvisa ska skipas!

Jag blev ju som bekant blåst av en tjej när jag ville köpa skolböcker via Blocket. Nu har det kommit så långt att det imorgon ska bli rättegång i fallet. Tjejen är samtidigt åtalad för 7 andra fall av bedrägeri.

Idag ringde åklagaren i fallet upp mig och frågade om jag fortfarande yrkar på ersättning för  tidsspill och kostnader i samband med ”köpet”, eller om jag nöjer mig med att få tillbaka summan hon snodde av mig. Om jag vill ha ersättning utöver mina ursprungliga pengar måste jag höras på telefon under dagen imorgon, och det kan dessutom bli så att hon motsätter sig det. Som det är nu har hon gått med på att betala tillbaka de pengar hon stulit från folk genom bedrägerierna.

Jag är som sagt nöjd med att få tillbaka de 2000 kronorna jag betalade henne. När dom har fallit kommer jag att få ett brev om det, och så kommer jag att få ett brev om hur jag kan få hjälp av Kronofogden att driva in pengarna.
Lite ironiskt, egentligen – jag ska driva in pengar via KF!

Så nu väntar vi ett par månader igen…

Får jag lov att presentera…

JuliahBB1

Juliah Cesira Maria, född den 15:e Mars klockan 21.17. Vägde 3050g och mätte 50cm i strumplästen.
Hon är världens sötaste barnbarn, och liknar sin pappa mest och sin morbror Robin lite grand. Nåja, det rättar väl till sig *blink blink*
Allt gick bra och den lilla familjen är hemma och vilar upp sig efter det största ögonblicket i sina liv!

För den som är intresserad kan jag nämna att värkarna startade på fredagskvällen, och på lördag morgon åkte de in för kontroll och då satte jag mig på tåget till Skövde. Fick tyvärr ringa jobbet och avstyra lördagens arbetspass, men som Maija sa, de visste ju om att det kunde bli så, så det var okej.

När jag kom fram var hon öppen så mycket att de kunde ta vattnet; Fia hade tom bett dem vänta med det eftersom hon visste att jag skulle ramla in när som helst. Vatten fanns det gott om, kan jag säga!
Sen gick det sakta framåt till halvvägs öppen, då tröttnade Fia och sa att hon ville ha snitt, sen ångrade hon sig någonstans på vägen och fick en EDA som tog bra i början men som fick fyllas på ett par gånger.
Ett par timmar senare var det samma öppningsgrad, så det blev lite pill och fix från barnmorskans sida, och efter ett toabesök var det plötsligt dags att börja trycka på, och en timme senare var bebis ute!

Tyvärr var det fullt i varje säng och varje vrå på BB, så Linus fick inte stanna över natten, så han och jag åkte hem till dem och sov några timmar innan han åkte tillbaka. Själv tog jag en promenad, diskade och handlade åt dem, och sen lev det en kort stund tillsammans innan jag åkte hem.

Jag har sett x antal förlossningar under mina 12 år på specialförlossningen, men inget slår att vara med när ens barnbarn föds! Så häftigt!

JuliahBB2

Fjortis!

Idag hurrar vi för Isabella som fyller 14!

GRATTIS

önskar faster, Fia & Robin

Bella14-EmEff2014

Ledig lördag

mello-14

Måste nog kolla i almanackan när jag var ledig en lördagkväll senast, men det måste varit ett bra tag sedan, för jag minns det inte. Eller vänta, det kan nog ha varit lördagen den 1:a Februari, för då vet jag med säkerhet att jag låg hemma i soffan och läste en bok samtidigt som jag kollade första deltävlingen i Melodifestivalen med ett öga.

Igår var jag ledig igen, och då var jag inbjuden till Fia och Linus på tacopaj och mellofinal. Vi hann spela lite TP och snacka lite goja också innan vi gav upp och gick och lade oss.
Det var himla roligt att Sanna Nielsen vann hela rubbet, väldigt spännande de sista minuterna innan de talade om den sista poängen. Själv hade jag Yohio som favorit, men jag visste redan på förhand att han inte skulle vinna. Låten ar inte tillräckligt stark för det, men budskapet i de är fint och bra. Fast han ska nog skippa utomstående låtskrivare och hålla sig till det han kan bäst, för då kommer det nog att gå bättre.
Låtarna från de andra deltävlingarna har jag inte ens hört, förutom de som kom till finalen.

Självklart står det i alla medier idag att Sanna bara vann pga folk inte kom fram när de ringde på den ena eller den andra av de andra låtarna, men hallå?! Om folk inte kom fram på de andra bidragen, så kom väl inte de som ringde och röstade på Sanna heller fram? Döh! Det ska alltid hittas någon ursäkt till varför just den låten lyckades vinna eller varför de andra inte vann.
Personligen tycker jag att man ska införa något slags spärr som känner av vilket telefonnummer man ringt ifrån, och så kan man bara rösta en gång. Fast då skulle ju både SVT och Radiohjälpen bli utan den gigantiska summa pengar de drar in varje gång folk röstar…

Idag sken ju solen så vackert, och jag tänkte ta en promenad runt Skara och ta några turfzoner, men jag hade inte promenixskorna på mig, och faktiskt så blåste det rätt friskt, och det kändes inte alls som att det var nästan 8 grader varmt, så jag skippade det. Tog en igår när jag kom till Skara, och en till idag på väg hem. Får blir fler zoner längre fram.

Sen körde de hem mig och så fixade vi käk innan de åkte hem igen. Nu tvättar jag och ska röja lite, för i veckan lär jag vara halvdöd varje dag efter praktiken. Det är tufft att matas med ny information varje dag!

Plötsligt händer det!

Efter 12 år som ofrivillig småstadsbo och sen 7 år i bostadskö, efter otaliga ansökningar, brev och telefonsamtal till diverse bostadsbolag och privata hyresvärdar blev det äntligen min tur!

Jag har i ett par års tid varit extra flitig mef att kolla BoPlats Göteborgs sida. Varje morgon och varje kväll har jag loggat in och sökt inte bara de lägenheter som stämt med de önskemål jag kryssat i, men i princip alla som passade i hyresnivå och storlek.
Förra veckan när jag loggade in fanns ett meddelande om erbjudande om visning. Jag var tvungen att logga ut och sen in igen för att se att det inte vart nåt misstag, men jodå, erbjudandet fanns kvar!
Självklart tackade jag ja, och i måndags var jag och kollade på lägenheten. Jag vart nöjd med den, så i tisdags ringde jag till företaget som hyr ut den och sa att jag ville ha den.

Fööjamde konversation utspelade sig:
Jag: Hej jag heter Marcella och jag har varit och kollat på en lägenhet som ni erbjudit mig via BoPlats.
Kvinnan på kontoret: Ja, jag har tagit en kreditupplysning på dig idag.
Jag: Ja. (det visste jag för jag hade fått mail om det)
Hon: Ja och du har ju någta anmärkningar.
Jag: Ja, men jag har inga hyresanmärkningar.
Hon: Fast man måste ju se helheten.
Jag: Ja och helheten är att jag inte har några hyrrsanmärkningar, att jag betalar min hyra och mina andra räkningar i god tid och punktligt varje månad och att jag dessutom betalar på det där som du sett att jag har anmärkning på.
Hon: Jo men…
Jag: (avbryter) och förresten tycker jag att med tanke på att fler och fler drar på sig betalningsanmärkningar idag så kan ni inte bara ta för givet att man inte kommer att betala hyran bara för att man har en anmärkning på låt oss säga parkeringsböter. Jag bor ju idag i en lägenhet där jag betalar hyran, innam jag bodde här bodde jag i en annan lägenhet där jag betalade hyran, och innan det i en annan osv.
Hon: Har du bott i Göteborg tidigare?
Jag: Ja (förklarade sitiationen med flytt och pendling och barn som nu är vuxna)
Hon: Jag ska försöka få tag i din hyresvärd så hör jag av mig om några dagar.
Så vi sa hej och la på.

Igår var det sista dagen i månaden, så jag chansade och ringde upp henne igen. Frågade om hon pratat med min hyresvärd. Jovisst, inga problem. Han hade visst bara gott att säga om mig.
Talade om att jag gärna ville ha besked idag (igår fredag), och hon lovade att höra av sig.

En knapp timme senare ringde hon. ”Ja hej det här är XX från Bygg-Göta. Vi har kollat på alla ansökningarna nu och vi har bestämt oss för att…
(där tänkte jag att det var kört)
…du kan få hyra den här lägenheten om du har någon som kan borga för dig.”
Det hade jag ju, så jag ringde henne och berättade, så ringde hon i sin tur till Bygg-Göta. Två timmar senare fick jag ett samtal där vi gjorde upp om tid för kontraktskrivning.
Så det verkar som det lönade sig att jag tryckte på och vat envis när det gällde att bortse från anmärkningar och ”se till helheten”!

Så som det ser ut nu så flyttar jag (och Robin) till en trea i Bergsjön den 1:a Maj!
TACK!! för alla hållna tummar och vad ni nu har hållit! ♥

Äldre inlägg

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑