Månad: maj 2015

Fabulous forty!

Fantastiska förti, 2×20, 18 med 22 års erfarenhet, 39,95 plus moms…man kan kalla det mycket, men 40 är vad världens bästa Sylwia fyller just idag!

image

GRATTIS

på födelsedagen min fina vän!

Fira med stil!

Pussåkram

Ännu en födelsedag

att fira, den här gången är det Tyra som fyller år.

image

GRATTIS

på födelsedagen

önskar moster, nonno & Lis, Robin, Fia & Linus & Juliah

Fiadag

Idag klockan 13.32, fast för 22 år sedan, föddes världens finaste, bästa och underbaraste dotter! Trots alla motgångar, hårda ord och igensmällda dörrar genom åren, så älskar jag dig (och din bror) mest av alla i heeeela världen!!

GRATTIS

på födelsedagen

önskar mamsen

fia22

Konfirmationsdags

Äldsta brorsdottern, Isabella, har konfirmerat sig. I söndags åkte jag med mor och far i bilen ner till Torup och gratulerade och lyckönskade unga fröken. I kyrkan var det som vanligt när det är sk familjehögtider, dvs en himla massa små barn som inte har ett dugg lust att sitta stilla och tysta i en bänk, utan pratar högt och ljudligt och springer hit och dit och är som barn är mest…rastlösa…
Hemma hos Bella, i hennes mors hus, samlades släkt och vänner från Sverige och Danmark, från vår familj, från hennes mammas familj och från hennes mammas mans familj. En rejäl mängd med människor blev det. Och så blev det ganska trångt inne i huset för nästan ingen ville vara ute i trädgården och partytältet som de hade ställt upp, för regnet öste ner och det var rent ut sagt svinkallt. Men det blev ju bra ändå.

Efter fika och presentöppning – hon fick en moppehjälm av oss som komplement till moppen hon får av sin far – satte vi oss i bilen och åket alla milen hem igen. Hur kan man förresten bli så trött av att sitta i en bil? När jag kom hem var det strålande solsken i Göteborg men jag var som sagt helt slut, så det blev inte många steg för stegtävlingen den dagen, för jag däckade i soffan!

bellakonf1

bellakonf2

Djuriskt

I söndags tog jag bussen till Borås och mötte upp lilla familjen för en tur till Borås djurpark. Det är rätt smidigt, bussen tar ju bara ca en timme från Nils Ericsson-terminalen här i Göteborg till Resecentrum i Borås. Framme vid djurparken var det dock lite mindre smidigt, för de håller på att bygga om vid entrèn, så man fick gå en omväg för att komma in, och det var väl inte jättebra skyltat…

Vi började med att kika på flamingor, sen vidare till hyenor och pingviner, barnens zoo där Juliah fick klappa getter och grisar, via den söta lilla röda pandan som satt på sin gren till sälsjön. Tyvärr var sälarna lite trötta och låg mest och rullade sig på land, så vi traskade vidare.

Nu kände vi att det var dags för matpaus med korvgrillning. Det var lite knivigt att grilla korvarna för några bestick eller nån tång fick vi inte med, men till slut kunde vi äta.
Juliah somnade strax efter att vi hade ätit, så hon missade det mesta efteråt, men vi andra kollade på björnar, apor, giraffer, elefanter, påfåglar, lejon och tigrar. Jag har säkert missat något djur, men det finns ju så många där!

Roligast var aporna, alla små apungar sprang omkring och lekte och busade. Tråkigast var att björnarna var så långt borta så man såg inte så bra, och björnungarna var inomhus. En annan lustig grej var att när det närmade sig matdags på klockan, så drog sig de flesta djuren mot de stora luckorna i inhägnaderna som de får mat igenom, eller så stod de och väntade på att få bli insläppta. Man såg verkligen hur deras inre mat- och sovklockor snart skulle ringa!
Innan vi lämnade parken tog jag en bild på Fia vid en av dinosaurierna. När hon var lika gammal som Juliah är nu var hon där med mig och sin far, och det var lite kul att ta ett nytt ”likadant” kort efter drygt 20 år! Tyvärr hittar jag inte den bilden, för det hade varit skoj att lägga upp dem bredvid varandra.

Sen for vi till Knalleland och käkade och kikade i affärer innan jag tog bussen hem igen. Som vanligt kommer lite bilder. Klickar man på dem blir de större.

 

 

 

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑