Månad: mars 2016

Hipp hurra för Juliah idag!

Idag har den här lilla filuren fyllt 2 år, men mormodern som alltid skriver om sånt på bloggen har varit på vift i huvudstaden hela dagen, så därför kommer inlägget lite sent. Men bättre sent än aldrig, och nu tar vi i från tårna och säger

GRATTIS

på födelsedagen
från mormor
nonno & nonna
Robin

juliah2-emeff2016

Buzzning: Keldas grytbaser

Idag har jag lagat halvfärdig mat. Ja, alltså, jag har lagat mat med hjälp av halvfabrikat. Jag har nämligen testat de nya grytbaserna från Kelda som ett litet Buzzador-uppdrag.
Jag anmälde mig som vanligt via min sida på buzzador.com, och så blev jag en av de tursamma som valdes ut. Några veckor senare ramlade det in ett kuvert i brevlådan. Där i fanns ett par kuponger så att jag skule kunna hämta ut grytbaser i affären utan att behöva betala för dem. (Nu fick jag leta ganska länge innan jag hittade en affär där de sålde dessa, så jag kom inte igång med testandet förrän idag. Trist att behöva åka runt halva stan för att leta efter en vara…)

2016-03-08 12.56.41

På burkarna fanns tips om hur man kunde tillaga, men jag modifierade lite efter vad jag hade hemma. Båda grytbaserna är gjorda för kyckling, men jag tror säkert att man kan använda kött om man vill.

20160313_150105

Bas nr 1 heter Mild Masala. En mild indisk-inspirerad sås som doftar underbart redan när du tar av locket på burken. Jag brynte tärnad kyckling, fräste ihop det med strimlad paprika och zucchini, och så hällde jag på grytbasen, la på ett lock och stängde av plattan.och lät alltihop puttra ihop på plattans eftervärme.
Jag åt denna gryta ihop med ris (råris, till och med…), en klick yogurt och lite strimlad spenat. Jättegott, men jag saknade den kryddiga, lite heta smaken man får av Masala.

20160313_152609

Bas nr 2 heter Balsamico & Rostad vitlök. Doften från den kalla såsen var inte lika lockande som den från Masalan. Även här brynte jag tärnad kyckling, men här lade jag till champinjoner istället. På med sås och lock, av med plattan och lät det koka ihop på eftervärmen också här.
Detta åt jag med pasta och körsbärstomater. Godare än Masalan. Mild och krämig i smaken och konsistensen, precis som jag förväntade mig.

20160313_152245

Min slutsats är att om man har lite ont om tid men ändå vill ha en god gryta i antingen italiensk eller i indisk stil så är det helt okej med ca tre tior för en sån här grytbas.

Tralla lala lala lala

hon är 16 år idag…

GRATTIS

på födelsedagen

ISABELLA

önskar

faster
farmor & farfar
Robin
Fia, Linus & Juliah

Bella16-emeff2016

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑