Quality time

Egentid. Bra-att-ha för stressade, heltidsarbetande, ensamstående tonårsmorsor. Jag får visserligen lite egentid varje vecka genom lediga dagar när barnen är i skolan, men jag utnyttjar dem på fel sätt. Jag städar och fixar alla ”måsten” istället för att bara ta vara på tiden och njuta av att vara ledig och göra sånt jag vill göra.
Men idag tog jag lite egentid på förmiddagen. Istället för att greja här hemma på förmiddagen och sen ta tåget direkt till jobbet, tog jag ett tidigare tåg och så gick jag först en runda i Femmanhuset och bara tittade, luktade, klämde och petade på en massa saker. Köpte storpack värmeljus på Clas Ohlson. En nödvändig ingrediens för mörka vinterkvällar.
Sen bar det av till stadsbiblioteket. Egentligen tycker jag att stadsbiblioteket i Gbg är lite trist. Eller trist kanske är fel ord, opersonligt kanske funkar bättre. Det är så stort, och man går lätt vilse bland alla hyllor och våningar. Trots det tycker jag om att gå där och botanisera. Motsägelsefullt – javisst!
I vilket fall som helst gick jag ut igen lite senare med en påse böcker. Någon som är förvånad? Jag fick äntligen med mig The Host (på engelska så klart), och dessutom Jesusdynastin, Nattvardens Hemlighet och Canterbury Tales (på svenska trots att jag bad om den engelska, så jag ska byta ut den nästa vecka).

Sedan gick jag och köpte knappar. Jag ska byta ut kardborreknäppningen på min duffel mot knappar och repöglor. Kardborrebanden börjar bli lite lagom slitna efter sex års användning. Japp, jag älskar verkligen min duffel! Bilder kommer senare.
På vägen från knappbutiken till spårvagnen gick jag förbi en sushibar, så på stående fot bestämde jag mig för att det skulle bli sushi till middag idag!

På jobbet var det full fart (i vanlig ordning), men det lugnade ner sig efter några timmar, så vi hann sitta ner en stund innan hemgång. Nu är jag ledig resten av helgen. Från jobbet men inte från hemmet, så imorgon blir det städning och så ska jag sätta upp resten av julsakerna, och på söndag blir det storhandling och sedan lunch och adventsfika med mor och far och barnen.

Ikväll när jag kom hem satte jag på datorn med en gång. Jag har nämligen gått omkring och haft för mig att det är lördag hela dagen, och på lördag är det dags för veckans MSN. Istället fick jag ett meddelande från Nina som talade om att det skulle bli konsert med Muse på MTV kl 23.00. Så jag hamnade i tv-soffan istället. Robin såg två låtar och sen gick han in till sig. Han är inte så förtjust i Muse haha. Men jag njöt!

Nu är det slut, och jag tänker krypa ner och börja på the Host.

Det här inlägget postades i Vardagsliv. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.