Söndagsgodis

Fattar ni hur skönt det är att kunna röra sig igen?? Jag känner visserligen av de t onda i musklerna fortfarande, men det mesta flyter på rätt okej, bara jag inte ta i för hårt eller gör några hastiga rörelser. Återstår nu bara att se hur det går på jobbet imorgon.

För att fira att jag är så gott som återställd (jag kan ju inte skriva frisk för då är det genast ett par stycken som opponerar sig haha) så gjorde jag chokladmousse idag till efterrätt.
Kan tillägga att efterrätt är en sällsynt sak i det här hemmet, så därför kändes det lite halvfuttigt att ha thaikyckling till middag, men i brist på nötstek med primörer och gräddsås, så…

Moussen var inte ett dugg krånglig att göra, så alla som suckar och tänker ”gud nu är hon så där duktig och präktig igen” kan sluta med det genast, och istället själva valsa ut i köket och fixa eget mums. Här är receptet:

  • 3 dl vispgrädde (jag kör laktosfritt, som tar lite längre tid att vispa ordentligt tjock, men så kan alla äta av den här hemma)
  • 100 gram mörk choklad (Fazers mörka som finns där bakprodukter finns)
  • 2 äggulor
  • smaksättning (jag tog en matsked koncentrerad apelsinjuice)
Vispa grädden ganska tjockt. Blanda i äggulorna och eventuell smaksättning. Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
Ta ca 1 dl av grädden och rör ner försiktigt i chokladen, fortsätt så tills all grädde är blandad med chokladen. Rör försiktigt med yviga vändor så att alltihop blandas och det kommer in mycket luft medan du rör. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen en stund.
 
Idag råkade jag se en bit av programmet ”Vad hände med?” på TV3. Det är Alex Schulman, Pernilla Wahlgren, Jonas Gardell och Ann Söderlund som ska lista de 10 personer som de allra mest undrar vad som hände med dem efter att rampljuset slocknade. (Alltså, jag vet inte hur jag fick ihop den meningen, den låter alldeles fjortis, men strunt samma, ni fattar nog vad jag menar ändå!)
Det var lite kul, men jag hade velat se mycket mer av vad som hände sen. Nu fick man bara ungefär 20-30 sekunders resumè av deras efter-kändislivet-liv. Synd. Hade kunnat bli ett favoritprogram annars. Särskilt med Gardells kommentarer och åsikter, ena stunden är han så ”bögig” – som han själv uttrycker det – och nästa är han lika seriös som en nyhetsuppläsare.
Nog om det. Nu ska jag spela lite spel på datorn och hux flux har det nog gått ett par timmar och det är dags att studsa i säng.
 
Det här inlägget postades i Vardagsliv. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.