Bokrecension: A place called here

Författare: Cecelia Ahern

Den här boken är lite trög att komma in i, men om man kämpar sig igenom hela, är slutet ändå rätt bra. Trots att det inte min favoritbok av Cecelia Ahern, så har hon ändå en förmåga att skriva bra böcker – chick-lit, visserligen, men who cares? – som är som sagor för vuxna, fyllda av magi och underbara människor, platser och händelser. Det här är sagan om vart alla borttappade saker tar vägen. 

Boken handlar om Sandy, som trots att hon är 1, 80 i strumplästen, heter Shortt i efternamn. När Sandy var liten flicka försvann en av hennes skolkamrater, och ända sedan dess har Sandy varit besatt av att hitta saker som försvunnit, vare sig det är en socka, läxuppgifter eller resväskor.
Nu är Sandy vuxen, och har ett företag som letar efter försvunna personer. Hon blir kontaktad av Jack, som letar efter sin lillebror som försvann för ett år sedan. Och då händer det som inte får hända; Sandy försvinner också! 

Hon går in i en helt vanlig skog och kommer ut på ett ställe som kallas Här. (Eller, det är i alla fall vad jag tror att det heter på svenska. För jag har nämligen inte hittat någon svnsk översättning av den här boken, så jag översätter det engelska namnet Here till svenskans Här, helt enkelt.)

Här möter Sandy massor med människor, en del har hon tom letat efter i flera år. Ingen kan ta sig Härifrån, även om alla någon gång har försökt. Men när Sandy kommer dit, börjar underliga saker hända. 

Vill du veta vad som händer, får du läsa själv. Men som sagt, så är det engelska som gäller.

Det här inlägget postades i Böcker och läsning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Bokrecension: A place called here

  1. Kerstin skriver:

    Det låter ju faktiskt rätt spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.