Sparsam planering

För att underlätta saker och ting (läs: matlagningen) här hemma skriver jag matsedlar för varje vecka. Vissa veckor funkar det jättebra, andra inte alls. I vilket fall som helst, så underlättar det en hel del att veta vad som ska lagas och serveras i god tid. Dessutom går det inte åt lika mycket pengar när man vet vad som ska köpas, och håller sig till en lista.
Nu tänkte jag (eftersom jag är en så vänlig och generös människa) dela med mig av mina matsedlar. Ni kommer att kunna hitta dem under fliken ”Mat” uppe under headern.

Jag har även gjort en mall för veckomenyerna, som jag skriver ut och fyller i när jag planerar. Nedanför menyn finns en liten inköpslista som man fyller i samtidigt, den klipper man bara av och tar med till affären när det är dags att handla. Är jag inte fiffig, så säg? Den som vill kan ladda hem min meny här.

En liten detalj som skiljer min meny från de flesta andra menyer, är att min innehåller inga eller väldigt få rätter med fläskkött, skaldjur eller korv. Det är för att J inte äter något av det, och jag har definitivt inte lust att stå och laga olika maträtter bara för att.

 

Det här inlägget postades i Pyssel, DIY och knep&knåp, Vardagsliv och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.