Slag i saken

Ni vet alla de där extra arbetspassen jag gjort den senaste tiden? I Januari gjorde jag så många att det jag fick ut i lön igår motsvarar 1 lön + 2/3 av en normal månadslön! Sanslöst!!
Så för att fira det bestämde vi (J och jag) oss för att åka iväg någonstans i sommar.

Självklart hade det varit roligt att åka någonstans med båda barnen, men eftersom Fia förmodligen ska jobba hela sommaren, och den veckan hon är ledig ska hon till 99% åka med pojkvännen och hans familj till Spanien, så valde vi att vara rättvisa mot båda barnen och åker den veckan som Robin är hos deras far. Lät det krångligt? Eller orättvist ändå? Ingen fara, vi kommer att göra andra utflykter med dem, i Sverige.
Till saken hör att jag velat åka till Rom sedan jag var ungefär 2 äpplen hög, och ett tag i min barndom trodde jag att jag skulle få komma dit, men varje sommar när vi bilade ner till Italien, så hamnade vi hemma hos farmor och bodde där medan vi gjorde dagsutflykter, mestadels till släktingar och gamla vänner till ma & pa.
Sen har det liksom inte blivit av, dels pga brist på resesällskap (eller sällskap har väl funnits, men inte som velat resa på samma villkor som jag) eller pengar. Mest det sista, faktiskt. Men nu fanns det alltså några extra korvören att göra något kul för.

Angående vår resa då, så åker vi under min första semestervecka. Det blir ingen långvarig tripp, bara 5 dagar/4 nätter, men jag tror ändå vi kommer att hinna med en del. det mesta i sightseeing-väg ligger ju inom gångavstånd, och det mesta kan man nog hinna med under en dag, bara man struntar i att ta sovmorgon.
Några saker är j rätt givna, tex Peterskyrkan, Sixtinska kapellet, pantheon, Collosseum (som jag faktiskt tror att jag nöjer mig med att se från utsidan), Fontana di Trevi och Forum Romanum, men vi har också tänkt ta en tur i katakomberna, se dockteater på Janiculum, åka båt på Tibern, äta cremolata och hinna med en dagstur till Pompeji.
Hur mycket vi faktiskt hinner med återstår att se.

Flyget är bokat, hotellet är bokat – nu väntar vi bara på sommaren och semestern!

3 kommentarer

 1. Låter helt underbart!=)
  Man hinner ju med ganska mkt ändå på 5 dagar, man ska ju inte sova bort semestern;)

  • EmEff

   2012-02-29 at 09:41

   För oss blir det nog bara 4 dagar eftersom vi kommer fram på em och åker på fm, men vi hinner nog en hel del som sagt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: