Skolavslutning

I fredags var det dags för Robin att sluta nian. Fattar inte vart tiden tar vägen, det är ju inte alls längesedan jag hade två små husmonster som sprang omkring med dockvagnar, Barbie och lego!?!

Till allas glädje bjöd fredagen på sol och nästan helt blå himmel dagen till ära, det var riktigt skolavslutningsväder. Alla eleverna samlades utanför kyrkan medan föräldrar och andra diverse släktingar bänkade sig inne i kyrkan.

Så tågade de in till fiolmusik, och sedan följde tal av rektor, tal av föräldraföreningen och tal av prästen, utdelning av premier, stipendier och betyg och så de obligatoriska sång- och musikuppvisningarna. Tom rektorn sjöng en snutt.

Och nu är går han alltså inte i grundskolan längre. Till hösten börjar han gymnasiet, tekniska programmet med inriktning design.
Finaste Fia börjar också gymnasiet till hösten. Igen. Den här gången har hon nog tänkt till lite, för hon har sökt till bygg- och anläggningsprogrammet med inrikting målare. Hon har i första hand sökt en praktisk utbildning, där eleverna inte har så många timmar i skolbänken, utan lär sig mer på sama sätt som lärlingar gör. Jag tror att det blir bra för henne, för det är ju de långa dagarna i klassrummen som hon inte orkar med eller har tålamod med, och det är då hon skolkar.

Det andra roliga som hänt den här veckan är att Kerstin köpt biljetter till Muse i Globen åt oss alla, så i December blir det livat värre i Ninas och Martins lya, när alla tjejerna ska samlas och kackla! Längtar galet mycket redan nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.