Jag har fått en massa myggbett! Jag brukar aldrig få myggbett annars, men i år har jag lyckats få flera stycken redan, och jag har knappt varit utomhus! Tror jag river ihjäl mig, men det kliar ju bara mer då så försöker låta bli, men det är ju lättare sagt än gjort när man sitter där.

Helgen som var hände det inte så mycket. Vi var på loppis i lördags förmiddag och hittade ett par lampor till stora fönstret i vardagsrummet. Vi ska bara få lite struktur på allat vi har, så ska vi nog få upp allt vi köpt på oss.
Efter en liten lätt lunch for vi iväg till Hornborgasjön, för J ville se den berömda fågelsjön. Inte mycket mer än en himla massa gäss där; säkert flera hundra! När vi körde in mot parkeringen såg vi en massa äss som gjorde sånt som gäss gör, spridda över markerna och vattnet, men när vi kom upp till byggnaden och utsiktsplatsen var alla gässen på väg mot mitten av sjön, alla samtidigt, precis som om de var programmerade att gå dit just då. Lite läskig känsla över det hela…

Efter att vi stirrat på programmerade gäss en stund åkte vi vidare mot Lidköping. Det var meningen att vi skulle ta en tur till Läckö slott, men så kom vi på att vi kunde ju inte ta med hunden in på slottet, och hon kunde ju knappast sitta i bilen ett par timmar alldeles själv och vänta på att vi skulle titta färdigt på gamla saker. Så vi åkte in till Lidköping istället och promenerade runt i gamla staden och tittade på vackra gamla hus. Försökte hitta ett öppet fik med uteservering, men det var kört. Så vi åkte em och beställde pizza till oss och tonåringarna istället.

Igår gjorde vi inte många k nop. Eller jo, vi städade lägenheten. Det är ju nu inte så himla mycket att städa, för de kära tonåringarna får faktiskt städa sina egna domäner själva, och kvar blir bara kök, vardagsrum, hall och badrum. J dammsuger, tvättar och viker tvätt (och tvättar fönster när det behövs) och jag dammtorkar, våttorkar golv och skurar badrum. Köket håller vi efter tillsammans. ganska bra fördelning tycker jag som avskyr att dammsuga.
Men efter städningen blev det inte mycket gjort, förrän jag iddes ställa mig och grädda våfflor på kvällskvisten. Eller ”awfuls”, som vi kallar dem här hemma. (Översöttning för icke engelsk-ordvits-kunniga: Waffle = våffla, om man uttalar det fort och slarvigt låter det som om man säger awful= ohygglig, faslig, hemsk, fruktansvärd…ja ni fattar).
Idag har vi varit en tur till Jönköping. Det är nämligen så, att för att J ska kunna fortsätta köra bil lagligt efter ett år i Sverige, måste han ha ett svenskt körkort. För att få ett svenskt körkort är det en massa saker han måste skaffa och göra, tex ett svenskt id-kort. det kan han inte bara skaffa var som helst som vem som helst, utan han måste ta sig till skattekontoret. Men så räcker det inte med att bara gå till lokala skattekontoret, utan han måste till ett av några få utvalda kontor som utfärdar id-kort. Vi hade då att välja mellan Göteborg eller jönköping, och vi valde Jönköping för att det dels var lite närmare, dels skulle bli lite billigare att ta sig till och från.
När vi kom dit visade det sig att man ska ha betalat in avgiften för id-kortet innan mn kommer dit, så det var bara att vända i dörren, leta upp närmaste bank – vilket ju är jättelätt i en totalt främmande stad – som inte blev en bank utan Forex, och sen åka tillbaka till skattekontoret. Vi kom visserligen in ganska snabbt, men det tog hur lång tid som helst, för han som tog emot oss flängde ut och in i rummet och frågade kollegor om än det ena, än det andra, och till råga på allt så finkade inte hans skrivare så han fick gå till en annan dator och skriva in en massa uppgifter igen innan han kunde skriva ut en bekräftelse på ansökan.
Sen åkte vi till IKEA och åt lunch. Då hade det börjat regna. Eller nej, jag menar då var det nån som stod en trappa upp och hällde hinkar med vatten över oss. Så efter lunchen åkte vi hem. Då hade vi tappat sugen på att turista mer.