Men lägg av…

Mera snö. Snö på tvären, snö på längden, snö i stora högar och drivor, snö överallt. Inte är det någon som skottar eller plogar som de ska heller, så det är snö överallt där man måste gå, och stora vallar att ta sig över när man ska över nån gata. Jag kan förstå om man väljer att vänta tills det slutar snöa, men när det inte kommit nåt på länge och det fortfarande inte blivit skottat eller plogat? Han som plogar vägen här utanför mitt hus har inte ens en plog, bara en skopa, och det blir inte så himla bra röjt med en sån. Vaktis här har inte visat sig med skyffeln sen strax efter jul. Jag kan nog, utan att ta i för mycket, säga att det nedtrampade snölagret på gångar och trottoarer utanför huset är ungefär 6-7 cm tjockt. Blir nog jättekul när det börjar töa och sen fryser på igen. Då får man väl ha skridskor istället för skor på fötterna när man ska ut.

Annars är jag trött. Idag också, ja. Det hjälpte bata lite, lite grann att sova 6 timmar inatt. Som tur var, så hade jag en helt okej dag på jobbet idag. Jag hade inte så mycket med patienterna att göra, trots att jag fick släppa min förrådsdag och vara helt i vården, så jag lade tiden på att röja, städa och plocka i ordning på avdelningen istället. Jag hann med lite förrådsarbete också, så man kan väl säga att jag fick gjort dubbelt så mycket som jag borde gjort idag, fast utan stress!

Ikväll tänker jag lägga mig tidigt, dvs i samma tid som när jag ska upp 4.15, mest för att jag är så trött, men också för att jag ska jobba imorgon natt, så jag tänkte gå upp med barnen imorgon bitti och sen städa ordentligt här hemma, så att jag hinner bli lite trött inför taktiksömnen. Det är annars ganska jobbigt att försöka sova några timmar mitt på dagen om man inte är trött, och så blir man så trött så man mår illa på natten istället.

Nu ska jag och Robin försöka klura ut vad vi ska ha till middag. Fia är ute och käkar pizza med några kompisar, så vi kan äta något som hon inte gillar. Wink

Det här inlägget postades i Vardagsliv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.