Vem vet mest

Jag är som bekant lite nördig när det gäller frågesporter och quiz, och spelar gärna Trivial Pursuit och liknande. Av någon underlig anledning så fastnar information någonstans i skallen och så är det bara att plocka fram det vid behov. Oftast blir jag förvånad själv över att jag kan svaret.
Vem vet mest är ju ett tv-program som gått i många säsonger nu, och jag och dottern har suttit oräkneliga gånger i soffan och tävlat mot varandra samtidigt som vi sett programmet (ett kul sätt att lära ungarna lite allmänbildning också…), och hon (och andra) har flera gånger sagt att de tyckt jag borde ställa upp som tävlande, men jag har alltid sagt att man kan ju så himla mycket när man stter framför tv:n, men säkert inte lika mycket när man väl står där i tävlingen.
Så den kära dottern tog saken i egna händer och anmälde mig.

Det började lite kul med att jag hade ett missat samtal på mobilen en dag i April. Nyfiken som jag är så kollade jag upp det via Eniro, och där stod att numret gick till SVT Göteborg. ”Vem ringer mig från…ååååhhhh!!!” var min reaktion. I fikarummet. På praktikplatsen. Och alla vände sig om för att se vad jag tjoade om, såklart.
Så på hemvägen ringde jag upp och fick då svara på ett 20-tal frågor om allt möjligt, och jag hade väl ungefär ett och ett halvt fel. Det ena var en huvudstad i Sydamerika, och det halva var att jag inte visste vem som vann SVD:s bragdmedalj. Jag är ju såååå himla sportintresserad, men det kändes bekant med namnet Johan. Visade sig vara en Johan Olsson som åker skidor. Som sagt, informationen fastnar på något sätt…
I vilket fall som helst så bestämde vi att jag skulle komma på inspelning först till hösten igen, eftersom det var lite mycket just då med skola, praktik och flytt.

Den 6:e September tog jag spårvagnen till TV-huset på Lindholmen här i Göteborg. Tidigt var det, vi skulle samlas redan kvart i åtta på morgonen. Väl där träffade jag ett helt gäng nervösa men glada medtävlare. Sen kom ett gäng tjejer och killar som jobbar med programmet och delade upp oss i olika grupper, förklarade regler och berättade lite om hur dagen skulle se ut och så körde vi igång. Kaffe och smink och skriva under avtal. Mera kaffe och sen in i studion. Vi som tävlade på måndag och tisdag fick vara publik åt varandra, likadant med onsdags/torsdags-grupperna. Studion är faktiskt väldigt liten, så det får inte plats så många mer än alla de som sköter ljus och kameror och ljud och allt vad det nu är.
När det inte är direktsändning kan man ju fuska lite med det färdiga resultatet, så det blev några omtagningar för att någon sa fel eller svarade för fort eller att domaren var tvungen att kolla fakta. Ja, ni vet ju nu att jag gick vidare till fredagsfinalen, men det var redigt pirrigt innan det var klart!

Efter inspelning var det dags för lunch och sedan fick vi bara vänta medan andra halvan av gruppen spelade in sina program. Ute var det alldeles underbart väder, men tyvärr är ju alla dörrar låsta av säkerhetsskäl, ocheftersom det var lördag var det ingen bemannad reception, så enda chansen att få komma ut i solen var om man gick ut i 5 minuter tillsammans med rökarna. Så jag valde att sitta i en skön soffa och vila lite, dricka lite mer kaffe och kolla på den stora skärmen där vi kunde se vad som hände i studion.

Efter ombyte och bättring av sminket var det så dags att gå in i studion igen. Till fredagsfinalen får även andra än de tävlande vara publik, man anmäler sig till det via mail. Det hade J gjort, så det var lite extra svettigt i finalen; nu skulle jag inte bara tävla om att vinna hela rasket utan jag skulle göra det inför någon jag känner! Huvva!!

Same procedure as förra gången, några omtagningar och rättelser och så var det klart! Bara att vänta till den 13:e Januari för att få se det färdiga resultatet. Grattiskramar och blomutdelning och hejdå alla och lite fotografering, och så släpptes vi ut.
Väl ute firade jag med att promenera längs Lindholmskajen i dagens sista sol, ta en öl vid Operan och sen åka hem och mumsa tacos.
Det var en superrolig dag, och jag skulle jättegärna göra om det om jag fick chansen!

Vem som vet mest? Ja, inte var det jag i alla fall, det vet ni ju vid det här laget…tänk att lite hjärnsläpp vid fel tidpunkt kan göra så mycket. Å andra sidan får man ställa upp igen om man inte har vunnit någon veckofinal…

vvv3

 

vvv5

vvv6

vvv2

Ett svar på ”Vem vet mest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.