Det är inte lätt när det är svårt…

Ursäkta om jag verkar lite gnällig och grinig, men hur jävla svårt kan det vara??

Fick en lapp i brevlådan om att fönstren skulle målas i början av juni. Sen kom en lapp från målaren med exakt dag. När dagen kom hade jag gjort allt som de bett om, dvs plockat bort rubbet från fönstren och inom en meter ifrån dem.
Målaren kom och blev ombedd att antingen ta av sig skorna eller använda tossor (ni vet, såna där blåa man får på sjukhus och vårdcentraler…jag tog hem från jobbet enbart för detta). Han muttrade och tänkte minsann inte ta på såna där, så fine, han gjorde ett val.
Sen ägnade han ett par timmar åt att skrapa lister och karmar innan han drog vidare till nästa lägenhet. Fast innan han gick var han ju tvungen att tala om att han nu hade all skit under strumporna. Då påpekade jag att han inte behöver städa efter honom och att jag avgör vem som får ha skor på inomhus i mitt hem. Han dängde igen dörren och försvann.
(Ska kanske tillägga att det var samma målare som målade bla vardagsrummet när jag just flyttat in. Han som hade så bråttom att bli klar före midsommar att han varken skrapade bort färg som hamnat på fönster och golv och som inte grundade skarvar så det var stora sprickor i färgen efter en vecka.)

Nästa morgon kom han invalsande, ringde visserligen på dörren men stack nyckeln i låset innan jag hann ut i hallen ens. Jag sa att han kunde gott lugna sig lite så en annan hann med, han menade att han hade många lägenheter att fixa.
Han undrade om han skulle ta mitt sovrum först, jag sa att du får börja var du vill, varpå han säger att han trodde att jag skulle gå och lägga mig igen.
Ursäkta? Lägga mig? Med en främmande karl som traskar omkring i mitt hem och visslar falskt? I don’t think so…

Ett par timmar senare är han klar med måleriet och hojtar in till mig där jag står i badrummet att han ska gå och att jag ska kolla så inte fönstren har fastnat när färgen har torkat. Ok, funkar väl.

När jag i min tur ska gå till jobbet får jag hela handen full med färg när jag tar i handtaget på ytterdörren. Tvättar hand och handtag med aceton innan jag går iväg.
Dagen efter testar jag om alla fönster går att öppna och det går bra på alla utom lilla vädringsfönstret i vardagsrummet. Svårare är det att stänga fönstren igen, särskilt vädringsfönstret i köket, där ena låsvredet har lossnat och ramlat av, samt fönstren i vardagsrummet där det inte går att stänga igen fönstren så mycket att vredena går att vrida fast. Båda fungerade finfint innan målarkludden var där. Dessutom fick jag torka alla handtag och fönsterbrädor med lacknafta för allt var färgkladdigt…

Ringer fastighetsskötaren och förklarar att jag inte kan stänga dönstren ordentligt, han säger att han inte har tid men kommer och kollar på det måndag eller tisdag nästa vecka. Ok säger jag.
”Nästa vecka” var för en vecka sen.
Ringde fastighetsskötaren igen och påminner om att han skulle kolla mina fönster. Han påstår att jag missuppfattat honom och försöker sen få det till att om målaren märkt nåt konstigt med fönstren hade han sagt till mig. Jag säger att han var nog lite sur på mig pga det där med skorna så han ville nog ha så lite som möjligt med mig att göra. Fastighetsskötaren säger att han kommer om en timme.

När jag kommer hem från jobbet ikväll är det lösa vredet till köksfönstret borta, fönstren i vardagsrummet går fortfarande inte att stänga och i båda sovrummen står blommorna på golvet nedanför fönstren, dessutom är en tätningslist helt lös i mitt sovrumsfönster.

Verkar som det får bli ännu ett mejl till förvaltaren. Bara för att de inte kan göra rätt från början…snacka om följetong…

Det här inlägget postades i Vardagsliv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.