…och hur tänkte han här?

Eller ”Problem som uppstår när man väljer hantverkare utifrån pris”, del 643. Eller nåt sånt.

I måndags blev jag ju lite irriterad när jag kom hem, så igår ringde jag återigen till fastighetsskötaren. Frågade vad han egentligen gjorde när han var här på måndagen. Han sa att han tagit med sig det trasiga handtaget och hade köpt ett nytt, som han tänkte komma tillbaka och sätta in på förmiddagen (tisdag, dvs igår). Jag frågade vad han gjort i sovrummen eftersom jag inte sagt något om de fönstren. Han hade bara kollat att de gick att öppna, så de inte hade fastnat av färgen, för flera hyresgäster hade tydligen haft problem med det. Jag talade om att nu hänger ju tätningslisten trasig på insidan av fönstret, han sa att jo men det tänkte han fixa samtidigt som han ändå var där med handtaget.

En kvart senare dök han upp. Fixade handtaget och satte in ny list i mitt sovrumsfönster. Sen gick han vidare till vardagsrummet. Där fick han inte upp vädringsfönstret. Han slet och drog och bände med både kniv och mejsel, och han tom svor och muttrade över målaren. Sedärja, skönt att han fick se med egna ögon hur jävla slarvigt målarkludden jobbar.
Nu var jag ju tvungen att gå till jobbet, men när jag gick hade han fortfarande inte fått upp fönstret, men hade istället gett sig på att byta tätningslisten i de stora fönstren.

När jag kom hem var de stora fönstren stängda ordentligt med alla vreden, och draget från underkanten av fönstren var borta. Hade ju varit skönt om jag sluppit det i höstas och vintras när det var svinkallt både ute och inne…
Vädringsfönstret har jag inte vågat testa att öppna. Än.

Men att ett bostadsbolag inte har bättre koll på vilka hantverkare de hyr in för att göra olika arbeten, det är jäkligt dåligt. Gissar att det mestadels beror på att de flesta hyresgästerna här är icke-svenskar och kanske inte vet varken hur de ska göra för att klaga på service och arbeten, eller att de inte vet att de har rätt att göra det ens. Vi är några svenskspråkiga hyresgäster, men några har tröttnat på att klaga för det händer ändå aldrig något, säger de. Fasen heller, betalar jag hyra ska jag ha den service jag har rätt till! Så jag fortsätter klaga tills det blir rätt. Så får jag väl vara den där obekväma hyresgästen, då…

Det här inlägget postades i Hemmet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.