När jag gjorde i ordning sonens rum ville jag byta ut hans gamla rispapperslampa mot något som passar in lite mer bland allt grått och svart som nu finns där, men ekonomin tillät inte riktigt ett inköp av ny lampa, och jag hittade inget jag gillade på loppisar och second hand.
Så istället gav jag mig på decoupage. Kanske inte den bästa idén jag haft, eftersom jag aldrig gjort det innan, men det blev ett okej resultat och det funkar tills jag har råd att köpa nåt snyggare.

Jag hade ju som sagt själva rispappersbollen, och så hade jag en burk tapetklister, så det enda jag behövde var lite snygga servetter, och dem hittade jag på TGR. Och sen var det ju bara att sätta igång…

2015-02-27 15.54.44

Jag började med att dela servetterna, så att jag bara fick det lagret med möstret på, sen rev och klippte jag i mindre delar så det skulle bli lättare att lappa ihop (svårt att få jämnta kanter på en rund boll…).

2015-02-27 15.53.28

Sen kladdade jag på tapetklister på en del av bollen med en pensel och lade ut servettbitar som jag slätade till med samma pensel, så att jag fixerade servetten med klistret både över och under. Sen hängde jag upp den på tork över natten, och dagen efter kollade jag över den och duttade dit några små lapar på ”hål” jag missat.

2015-02-27 16.09.58
Lite krångligt var det, och några små luckor blev det, och inte kan man väl kalla det mönsterpassning direkt, men slutresultatet ser helt okej ut där den hänger i taket. Man kikar ju inte noga på en lampskärm, eller?!

20150301_151241