DIY: IKEA Malm makeover

Jag fick en byrå av en vän. En stor Malm-byrå från IKEA.

2015-06-17 11.46.50

I jättefint skick, men eftersom jag tänkte ha den i vardagsrummet så passade inte den ursprungliga björkfanèren in riktigt, så jag plockade fram mina färgburkar och gjorde om den lite.

Först slipade jag hela byrån en gång med lite sadpapper. Bara för att få bort eventuella skavanker. Sen grundmålade jag den en gång.

2015-06-17 12.09.10

När grundfärgen hade torkat tillräckligt slängde jag på ett lager matt lackfärg. Det missade jag tyvärr att ta bild på så ni får föreställa er det istället.
Lådfronterna fick ingen färg. De fick istället nya kläder i form av tapet. Samma tapet som jag använde till bokhyllan jag gjorde om. För att få kanterna riktigt fina skar jag med en mattkniv längs lådkanten efter att tapeten torkat ordentligt! Jag valde att inte mönsterpassa tapeten på lådorna, det blev lite enklare och gick åt mindre tapet på det sättet. Sen spelar det ju egentligen inte så stor roll just där.

2015-06-19 10.29.21

2015-06-19 10.31.05

2015-06-19 10.52.45

Sådär! Ny fin byrå för inte många pengar alls! Passar bra in gör den också!

2015-06-22 12.45.43

20150907_093040

 

Det här inlägget postades i Hemmet, Pyssel, DIY och knep&knåp och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på DIY: IKEA Malm makeover

  1. Caroline skriver:

    Hej. Skit coolt och jag vill med tapetsera mina lådfronter. Slipade/ruggade du dom innan? Använde du tapetlim? Och till största frågan, VAR hitta du sååå bred tapet så att det täckte hela lådan? Tacksam för svar.
    Mvh Caroline

    • EmEff skriver:

      Hej, vad kul att du gillade det! Tack så mycket! Jag ruggade med sandpapper innan och tvättade av innan jag limmade. Vanligt tapetlim från Rusta var det jag använde, funkade superbra. Angående tapeten så la jag tapeten på längden istället, då får man 2 lådor på en bredd om du förstår hur jag menar. Hoppas du är nöjd med svaren och att du blir nöjd med dina lådor när du får gjort dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.