DIY: IKEA Billy makeover

Jag hade ett par bokhyllor som täckte nästan hela ena väggen i vardagsrummet, stora och mörkbruna och dammsamlande saker som jag egentligen inte gillade. Så jag modifierade dem lite. Eller i alla fall den ena.

Först tog jag ur alla lösa hyllor, sen mätte jag bredd och djup och höjd på insidan av hyllan. Jag sågade till hyllplan och avdelare lite, och sruvade fast vinkeljärn i hyllan för att lägga hyllplanen på. Eftersom det fasta hyllplanet som fick sitta kvar som avdelare inte satt i mitten av hyllan blev ena delens hyllor lite kortare och fick sågas till. Den andra delens hyllplan var för korta, så där satte jag ett hyllplan som avdelare längst ut så att det blev ett smalt utrymme i ena änden på hylan. Där ska jag så småningom sätta in en dvd/cd-insats.

2014-08-04 14.34.21

2014-08-06 16.18.54

Sen målade jag hylla och hyllplan vita, en gång med grundfärg och en gång med matt lackfärg. Bakväggen, eller insidan bakom hyllplanen, klädde jag med tapet. Jag hittade en rulle av en superfin tapet med stora gröna blommor och blad på second hand, och nu kom den till användning!

2014-08-05 12.29.00

När allt hade torkat lade jag in hyllplanen. Så här ser den ut för tillfället:

2015-09-30 10.13.59

Det här inlägget postades i Hemmet, Pyssel, DIY och knep&knåp, Vardagsliv och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till DIY: IKEA Billy makeover

  1. Pingback: DIY: IKEA Malm makeover | Tempus fugit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.