DIY: makeover av en kristallkrona

Jag gillar kristallkronor. Tyvärr har jag varken rätt sorts bostad eller ekonomi för att ha en riktigt maffig krona, så när jag fick en lite mindre variant gratis i en bortskänkes-grupp på Facebook, då tog jag den, såklart!
Den var ganska smutsig efter att ha legat i en källare i x antal år, och så var den ju i mässing, som inte riktigt matchar min vit-grå-gröna inredning, så jag fick helt enkelt piffa till den lite!

2015-03-11 11.19.32

Jag började med att plocka av alla prismorna och tvätta dem i diskmedel och vatten, sen fick de ligga och torka på en handduk. Sen tog jag med mig själva lampan in i duschen och skurade den i alla skrymslen.

2015-03-11 11.45.30

2015-03-29 16.13.27

När lampan hade torkat fick den sig ett par lager silverfärg. Tur det var sommar och fint väder så en knde vara på balkongen…

2015-04-11 15.54.54

Sen skulle ju allt sättas ihop igen…
Eftersom jag hade klippt av trådarna som fäste prismorna i lampan när jag tog loss dem, så tog jag nu små silverstavar med en ögla i ena änden (kan köpas på tex Panduro) och trädde genom ena änden på prisman och sedan genom hålet i lampan. För att fästa böjde jag helt enkelt staven runt kanten på lampan. Det var ju en del prismor att fästa tillbaka, och det tog sin lilla tid ch kändes i ryggen efter flera timmar vid köksbordet, men till slut blev det klart.

2015-05-08 16.51.58

2015-10-06 10.10.27

Men, sen skulle ju alla prismorna fästas i mittenplattan också De fäste jag med silvertråd istället för stavar)! Och pärlorna som hängde ”på utsidan” var ju kvar. Så det blev ett par timmar till. Fast de tog jag dagen efter…

2015-10-06 10.11.02

Till slut var allt klart och lampan var färdig att hängas upp. Jag är inte helt nöjd med hur det blev, så jag ska ta ner den någon dag och fixa lite till, bla ska jag försöka få till utsidan lite maffigare med fler pärlor, för just nu ser det faktiskt lite tunt och skevt ut där, men i det stora hela får jag väl nöja mig så länge.

2015-10-06 10.11.17

 

Det här inlägget postades i Hemmet, Pyssel, DIY och knep&knåp, Vardagsliv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.