Nu är glada julen slut, slut slut…

Så var julen och även nyårshelgen överstökade för den här gången! I år hade jag turen att vara ledig hela julhelgen, så jag kunde umgås med familjen utan att stressa.
Jag jobbade kvällspass dagen innan julafton, så jag satte mig på tåget direkt efteråt och åkte hem till mor och far. Där fick jag min första julklapp; lilla kissen Pixel.

2015-12-24 00.04.26

På julafton kom Fia, Linus och Juliah, och det åts lunch och öppnades julklappar och tjõtades. De flesta blev nog ganska nöjda med sina klappar. Vi hade satt en gräns på 150 kr per person, men är man flera som lägger ihop kan det ändå bli till de där sakerna som kostar lite mer. Jag fick ett ”träd” till katten, en parfym och en halsduk och mössa som mor stickat. I grönt garn, såklart!

2015-12-24 11.40.53

Fia och hennes lilla familj åkte igen framåt eftermiddagen för att fira julaftonskväll hos Linus föräldrar, och jag gick ut för att få mina 5 km. Det blev en sväng till Floby kyrka och kyrkogården, där jag tände ett ljus för de som inte finns med oss längre.
På kvällen åt vi middag i lugn och ro, och efter middagen försvann Robin in till sitt rum och sin dator, medan vi andra umgicks med ett par vänner till mor och far som kom förbi med världens största chokladask.

Juldagen gick lite i samma takt som julaftonen. Linus skulle jobba, så han körde in Fia och Juliah till oss så vi fick umgås lite mer. Dansk julefrukost är tradition hos mor och far på juldagen, så även denna juldag. Mycket mat blir det…
Eftermiddagen ägnade var och en åt sitt eget, och jag och Fia tog med oss Juliah på en promenad.

Vi hade tänkt gå till djurkyrkogården och tända ett ljus för Stella, men när vi kom fram till platsen där mor sagt att det ligger fanns bara återvinnngsstationen och ridhuset, inget som ens liknade en djurkyrkogård. Ringde mamma och även hennes väninna, men de visste inte mer än så, så det vara bara att traska hemåt igen. Men vi fick en långpromenad i alla fall!

Hemma satte jag mig vid datorn och kollade, och det visade sig att det finns ingen djurkyrkogård i Floby med omnejd, bara ett djurkrematorium med minneslund. Det ligger visserligen strax utanför Floby, men det hade tagit oss ungefär en timme till att gå dit, och att göra det i Decembermörkret på landsväg genom skogen – med barnvagn och liten chihuahua – kändes inte så lockande. Så vi hoppade över det, men nu vet vi var det är så att vi kan åka dit nästa gång vi är i Floby.

Sen blev det mera mat, lite sällskapsspel och så lärde bror mig och Fia att spela Chicago. När Linus hade hämtat Fia och en väldigt trött Juliah igen kom vi på att vi hade glömt dricka glögg! Så det blev glögg och pepparkakor till kvällsfika. Eller snarare nattamat…

Annandagen spenderade jag med att försöka packa ihop alla mina saker på ett sätt så att det skulle ta så lite plats som möjligt. Jag skulle ju ha tre gånger så mycket med mig hem som jag hade med dit, men det gick till slut. Sen for vi hem, Pixel och jag. Han var inte överförtjust i kattburen, och det där med att åka tåg och spårvagn kunde visst kvitta, men hem kom vi, och där sprang han ganska snart omkring som om han aldrig bott någon annanstans!

Som vanligt kan bilderna ses i större storlek om man klickar på dem.

Det här inlägget postades i Vardagsliv och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.