Midsommar i London

Årets midsommarhelg spenderades i London tillsammans med Mikael, Melina och Max.

Vi kom fram på torsdagskvällen, och innan vi hittat till vårt hotell och checkat in hann det bli ganska sent, så vi tog bara en liten promenad och köpte nåt att äta, sen var det läggdags ganska snart eftersom vi skulle upp relativt tidigt (för att vara den här familjen).

Fredagen, alltså midsommarafton, styrde vi färden mot Euston station där vi tog ett tåg till Watford, där vi sen satte oss på en buss som tog oss till Warner Bros studios och Harry Potter.

Här fanns det en massa saker att se och uppleva, och det var väl värt inträdespengen! Det var väldigt roligt att se allt som man sett i filmerna och undrat hur de fått till det, nu fick man lära sig några knep. Flera timmar senare steg vi på bussen igen för att åka tillbaka till London.

Tillbaka ”i stan” handlade vi lite snacks och några öl (läsk till tonåringarna), och sen satt vi på hotellrummet och spelade kort till läggdags.

På lördagen lekte vi turister. Vi började med en promenad genom Hyde park, där vi hälsade på en mycket närgången ekorre. När vi om fram till Buckingham Palace var det lägligt nog dags för vaktavlösning, så vi lyckades se när avbytarna marscherade upp mot slottet. Efter det tog vi oss vidare till Westminister för att beskåda Big Ben, som tyvärr var helt inpackad i byggnadsställningar, och Westminister Abbey. Vi hoppade över att gå in någonstans eftersom tonåringarna inte är så mycket för sånt, och drog istället vidare in mot city.

En sväng med tunnelbanan bort till Towern och en promenad igen på väg tillbaka mot city, innan det var dags för lunch. Det blev hamburgare på Shake Shack, efter tips både från systerdotter Tyra och från Melinas kompisar. Gott, men ändå ingen höjdare, och mest en lång kö.

Eftermiddagen ägnades åt shopping, det var väl mest vi tjejer som sprang i butiker, men när vi kom till Primark tog sig killarna också en titt. Vi kom i alla fall tillbaka till hotellet med många påsar, och eftersom vi var helt slut i fötterna och vi inte orkade leta upp en restaurang eller pub där tonåringarna fick lov att komma in, så blev det ännu en kväll på hotellrummet, vilket ändå kändes rätt skönt.

Söndagen blev en kort turistdag, eftersom vi skulle till flygplatsen i god tid, så vi tog oss till St Paul’s, där vi kollade in katedralen och kivades om vad vi skulle äta till lunch. Men vi fick mat i alla fall. Och iskaffe från Starbuck’s!

Så var den helgen över, och vi landade hemma, trötta men belåtna. Nu längtar jag redan tills nästa gång jag får se mitt älskade London igen.

Det här inlägget postades i Vardagsliv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.