Sova middag

skulle jag gärna göra nu, men då är risken stor att jag inte somnar när jag ska lägga mig i kväll. Fast trött är jag så det räcker och blir över. Satt uppe inatt och kollade Oscarsgalan. Det är ju inte något entimmesprogram, direkt. Jag satte på tv:n ungefär kvart i elva igår kväll, och i morse strax efter 6 stängde jag av den.
Då hade jag sett Inside The Actors Studio med Hugh Jackman (passande nog, eftersom han var värd för Oscarsgalan), sett när alla mer eller mindre kända människor anlände till Kodak Theatre i Hollywood och traskat uppför den röda mattan, och sett hela galan. Med ett pyttelitet undantag på sådär en 2-3 minuter, när jag råkade slumra till i ett reklamavsnitt.
Sådana fanns det gott om. I USA är man lite piggare på att slänga in reklam i tid och otid i alla program, än vad vi är här i Sverige, så egentligen borde man väl inte klaga när det är 3 avbrott på en timme, medan de kan ha dubbelt så många. Minst.
Trist nog så innebar varje avbrott ochså att man fick se triste Orvar Säfström och en Pär Någonting sitta i en studio i Stockholm och tycka om galan. Det var väl ändå inte dem jag valt att sitta uppe och se på hela natten…tyckte inte de sa något vettigt heller…

Ett sånt här evenemang brukar oftast betyda att jag grinar minst ett par gånger under kvällens gång, och det gjorde jag naturligtvis den här gången också. Bla när Heath Ledgers familj tog emot hans pris, och när Jerry Lewis tog emot sitt ”Humanitarian Award”.
Men man skrattar gott också, åt alla kommentarer, miner, överraskningar och inte minst kläder.
Kläderna är ju en stor grej när det gäller Oscarsgalan. Framförallt kvinnornas klänningar är ett hett ämne; vem ska ha på sig vad, och kommer det att se bra ut eller blir det katastrof?
Jag såg några fina kreationer, Natalies Portmans rosa och Anne Hathaways vita glittriga var bara så fina, medan Meryl Streep gärna hade fått ha nåt mindre tantigt och mera färgstarkt på sig.
Männen har ju oftast smoking eller åtminstone kostym. Robert Downey Jr var himla snygg i helsvart, och Sean Penn såg bra ut också. Mickey Rourke är ingen favvo, men hans helvita klädsel var skitsnygg! .) Hugh Jackman går inte av för hackor heller, den mannen klarar av att bära upp en frack, han!

Filmerna, då? Ja som vanligt hade jag knappt sett någon enda av de nominerade. Jag har ju inte ens sett The Dark Night än! Men jag tror att de flesta priserna hamnade på rätt ställen och hos rätt personer, även om jag kan tycka att en film inte behöver bli så hypad som ”Slumdog Millionaire” har blivit.
Pris för bästa sång var ju tom så att man redan visste vilken film som skulle få den bara man visste vilka som nominerats. Det måste ha funnits massor med andra bra låtar som skrivits för speciella filmer under 2008 än de tre som framfördes?? Håller för en gång skulle med Orvar där: Springsteen borde varit nominerad för sin ”The Wrestler”.

Tja, det blev en lång att som ändå inte kändes så förfärligt lång, och när allt var slut och över gick ja och la mig. Jag hann sova hela 25 minuter innan klockan ringde och jag fick ruska liv i Fia, som skulle till skolan. När hon väl tagit sig upp ur sängen kröp jag tillbaka ner i min och somnade om. Vaknade 20 över 8 av att Robin kom in och talade om att han försovit sig. Då gick jag upp och började städa lite lätt.
Vid 9.30 kom mor och far med släpkärra, och vi fyllde den och drog iväg till tippen.
Så nu har jag bara saker jag ska ha kvar i den lilla kammaren innan för köket, resten åkte ut. Det kommer att bli ett likadant lass till, men det tar vi efter att vi flyttat allt som ska med till nya lägenheten.
Tänk vad mycket man samlar på sig genom åren, och då rensade jag ändå rätt bra när jag flyttade till den här lägenheten för snart 4 år sedan.

Efter soptipp, McD och semleinköp for vi hemåt igen, och när vi hade fikat och smaskat i oss semlorna, då åkte föräldrarna hem och jag fortsatte städa.
Nu är jag klar, sitter bara och inväntar mäklaren och spekulanterna. Måste hitta något att sysselsätta mig med i ungefär 5 timmar till, så att jag inte somnar för tidigt.
Jag ska börja med att tagga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.