Bokrecension – Bree Tanners andra liv (The Short Second Life of Bree Tanner)

 

Bree Tanner gör ett kort “gästspel” i slutet av Eclipse, den tredje boken I Twilightsagan. Det lilla vi får veta om henne där är at thon är smart nog att ge upp men inte smart nog att ge sig av innan allt brakar loss.
Bree har tillbringat de senaste tre månaderna – som också är det tre första månaderna av hennes nya liv – med att sukta efter blod och att försöka undvika de andra “nyfödda” vampyrerna. Hennes enda tanke har varit att jaga och att, tills hon en dag möter Diego. Efter en enda dag tillsammans med honom ser hon på situationen med helt andra ögon.
Om du redan har läst Eclipse vet du hur det går för Bree, men hennes berättelse är värd en genomläsning. Det är en snabbläst bok, det tog mig ungefär 3 timmar att läsa den. Den har inga kapitel, allt är skrivet i en följd, och det är skrivet så att man följer brees tankar genom boken. Efter att ha läst Twilightsagan där man hela tiden ser allting ur Bellas perspektiv (och ur Jacobs) är det ganska intressant att se samma värld ur ”det andra” perspektivet.

Boken var lite långsam att läsa och därför tappade jag focus ibland. Det kändes som om jakten på blod och tiden de nyfödda satt i källaren och väntade tog för mycket plats i berättelsen, med tanke på dess längd. Jag gillade att Bree inte är så blodtörstig som de andra nyfödda.
Vetskapen om hennes öde i Eclipse fanns hela tiden där, så ibland ville jag bara lägga ner boken, för jag visste ju ändå vad som skulle hända. Ändå var det intressant att läsa Brees tankar när hon träffar Cullens i slutet av sar hur ovanlig deras lilla klan ändå är.

Är du ett fan av Twilightsagan föreslår jag att du läser den här boken för att få ett annat perspektiv på händelserna i Eclipse. Den är ingen höjdare, men den är inte heller dålig. Det är en bra blandning av tankar och känslor, hunger och törst, desperation, längtan och kärlek. Efter att ha läst den här boken önskar jag ännu mer att Stephenie Meyer ska ge ut Midnight Sun. . Jag tycker att om hon verkligen värdesätter fankulten som omger dessa böcker ska hon släppa Edwards version av Twilight, så att fansen kan sluka den som de gjorde med resten av serien.

 

Det här inlägget postades i Böcker och läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.