Inköpslista

 • Draperivajer x 2.
 • Soffa. Helst större och snyggare och mer komfortabel än den vi har nu.
 • Draperier.
 • Sänggavlar.
 • Hyllor. Exempelvis en styck Expedit eller Lack med många ”hål” och så flera enplans.
 • Nya gardiner.
 • Mattor.
 • Smålampor.
 • Köksstolar.
 • Färg till köket och till Fias rum.
Problemet är bara att allt kostar pengar, men som tur är finns det loppis och second hand där man kan fynda. Högsta prioritet har draperierna och vajern.
Om jag någonsin får till allt så som jag vill ha det kommer temat att kunna kallas rockopera

Mitt-i-sommaren

TREVLIG MIDSOMMAR!

Idag är det midsommarafton. Inte för att jag firat det särskilt mycket någon gång, bara lite mera engagerat när barnen var små och fortfarande ville vara med på lekarna och dansen runt stången. Det känns mest som alla andra storhelger – en ursäkt för att få frossa i mat och dricka så mycket sprit att man slocknar. Hur kul är det då?!? Nä, nu ska jag inte vara negativ, det finns säkert massor med människor som gör dagen till en festlig grej och har det hur bra och trevligt som helst.
Den här midsommaraftonen tillbringar jag på jobbet. Trevliga arbetskamrater, god mat och förhoppningsvis inte kaos på avdelningarna, så att vi hinner äta den goda maten.

Igår kväll när jag kom hem lyste det en otroligt vacker måne över träden. Tyvärr ser den inte lika vacker ut på bilden jag tog, men det var en riktig trollmåne. Så vackert!

Glöm nu inte att plocka sju sorters blommor att lägga under kudden! Hej svejs!

So much to do, so little time…

Nu när det är klart med uppehållstillstånd måste jag:

 • ringa KF och meddela att jag ska bli sambo, och att de måste göra en omräkning tills vidare.
 • ringa kommunen och höra hur man går tillväga med integrationsprojektet.
 • kolla med Transportstyrelsen vilka regler som gäller för körkort från CR.
 • skaffa en draperivajer så jag kan få upp draperierna i vardagsrummet!
 • stuva om lite i skåp och lådor här hemma, så det blir lite plats åt hans saker.
Ska bara invänta besked om exakt datum han landar. Blir svårt att ordna sånt när han är på djungeltripp med en grupp turister för tillfället.

Surprise, surprise!

I torsdags fick jag ju ganska så nedslående besked av handläggaren på MV. Idag när jag kom hem låg ett brev från MV och väntade. Eftersom han sa som han gjorde i torsdags så fick jag lite ont i magen och jag ville egentligen inte öppna brevet, men till slut gjorde jag det ändå.
Det här var den delen som var intressant:

 

Jag blev glatt överraskad eftersom allt handläggaren sa i torsdags tydde på att beslutet skulle bli negativt! Men nu ser det alltså ut som om jag ska bli sambo. Snart. Fast först måste jag få tag i mannen i fråga. han befinner sig just nu på resande fot med en grupp turister och har ingen tillgång till internet och förmodligen rätt kass mobiltäckning.
Men ändå, woohoo!!!!!

 

Regnet det bara öser ner…

Fy fabian vad jag inte gillar regn. Särskilt inte när jag är ledig och hade tänkt göra flera saker som involverar att vara utomhus, som tex promenad, fixa balkongen och att gå till återvinningen. Men men, jag får väl skjuta upp det till en annan dag. Problemet är bara att ”en annan dag” är jag förmodligen så trött efter en dag på jobbet att jag inte orkar göra mycket mer än att ramla ihop i soffan. Så det får bli som det blir.

En punkt i dagens planering kommer jag ändå att hålla på, och det är matchen mellan Italie och Nya Zeeland kl 16 på SVT1. Matchen spelas på Mbombela Stadium i en stad som heter Nelspruit i(Inte för att jag kan uttala det där…).
Det gick väl sådär i premiärmatchen; lite för taffligt och slött spel från italienarnas sida, men 1-1 är inte så illa pinkat ändå, det är ju trots allt bättre med oavgjort än med förlust. Och så ska vi ju inte glömma att de inte spelade särskilt bra i gruppspelet i VM 2006 heller, men de kom igen på slutet och till slut stod de där, med äran och bucklan i hand! Så man ska inte ropa hej…

Robin är fortfarande hos Henrik, och nu börjar jag sakna ungarna lite lätt. Man är ju van vid att de alltid finns där, med sitt tjat och prat, så när det varit tyst ett par dagar då blir det lite för mycket. Han kommer nog hem idag, och på FB hade han skrivit nåt om att få en ny dator idag, vilket är mer än vad jag vet, så jag lär väl få veta sen när han dyker upp.

Igår var det bröllop. Sveriges kronprinsessa och hennes prins (ja han fick ju tom en prinstitel på kuppen) fick äntligen varandra. Och jag som inte skulle se spektaklet jag satt med de andra framför tv:n på jobbet och tårarna föll på oss allihop. Ja jäklar vad blödig man är, egentligen! Men fint var det och tur med vädret hade de, och de såg ut att ha en bra dag och de såg såååå lyckliga ut.
Så jag satt där och snyftade och sen somnade jag gott, bara för att vakna vid fyratiden i morse av att det stod en tjej och en kille och skrek åt varandra nere på gatan (det är skit att sova i vardagsrummet, egentligen) och precis när jag tittar ut är det en bil som rivstartar och kör rakt emot en annan kille som står där. Utanför mitt synfält händer något, jag vet inte vad, men bilen åker till korsningen och vänder, medan killen springer upp i en port. jag tog numret på bilen (eller så mycket jag hann läsa) och sen börjar tjejen skrika där nere igen, den här gången åt någon av mina grannar förmodligen, för alla tre vänder sig mot mittuppgången i mitt hus. Jag hör hur den påkörda killen säger ”han körde ju för fan på mig med bilen” sen uppfattade jag inte mer, för sen började de gå härifrån, fortfarande väldigt högljudda. Det tog en stund att somna om, och sen sov jag inte ordentligt igen utan vaknade ungefär en gång i timmen. Så jag är lite seg idag.

Nämen om jag skulle göra nåt vettigt innan matchen ändå…som att diska och duscha och klä på mig?