8 frågor, 8 svar

Jag har blivit utmanad av Eli läser och skriver. Utmaningen går ut på att jag ska lista åtta fakta om mig själv som jag inte tagit upp här i bloggen någon gång innan. Knivigt, men jag gör ett försök.

 1. Jag är en font-o-holic. Jag älskar typsnitt. Om jag snubblar över ett fint snitt medan jag surfar runt på nätet så måste jag bara hitta det och hämta hem det.
 2. När jag var liten ville jag så gärna gå i ridskola, men mina föräldrar hade inte råd. Ibland fick jag följa med granntjejen när hon skulle dit, och hade jag tur kunde jag få ”rida extra” som det hette. det var om någon i gruppen inte kom, och då fick man betala en slant och rida den lektionen med gruppen.
 3. Mera barndom: när jag var ungefär 5 år hade jag bestämt mig för att gifta mig med Lasse Berghagen när jag blev stor. Bara för att han sjöng så fint om Teddybjörnen Fredriksson.
 4. Om min säng är obäddad när jag ska lägga mig så måste jag bädda till den först.
 5. Jag har aldrig brutit något ben i kroppen (peppar, peppar).
 6. Jag är otroligt blödig och snyftig, och gråter till i stort sett vad som helst på tv, och resten av familjen brukar reta mig hejdlöst för det!
 7. Jag älskar att ligga i badkaret, men jag gör det väldigt sällan, för jag orkar inte tappa i och ur vattnet.
 8. Jag håller på att skriva en bok. Eller; jag skrev ett kapitel, sen fastnade jag. Förhoppningsvis kommer det några kapitel till så småningom, så att det åtminstone kan bli till en novell.

Nu ska jag som slutkläm utmana fyra andra bloggare, så jag väljer Fröken Hallonsnöre och mammagrisen, Ninsan, Nicca och Milo.

Buzzning: Pantene Pro-V

Detta erbjudande är inte längre aktuellt!

Jag är en Buzzador. Det innebär att jag med jämna mellanrum får erbjudanden om att testa produkter eller tjänster åt olika företag, att berätta om produkten/tjänsten för vänner, bekanta och kollegor och att jag sedan rapporterar vad jag och de jag ”buzzat” för tyckte om produkten/tjänsten. Enkelt, intressant och roligt på samma gång.

De jag buzzar för, dvs de jag berättar för är mina närmaste familj, mina vänner och mina kollegor, det är alltså folk jag känner och som jag träffar eller har kontakt med ofta.

Just nu pågår en kampanj för Pantene Pro-V schampoo, och alla människor tvättar ju håret. Om inte varje dag, så i alla fall nån gång ibland. Om du hör till dem som tvättar håret mer ofta än sällan, om du har tjockt, fint eller färgat hår och om du inte är nöjd med de schampoo du använt hittills och om du är intresserad av att prova ett annat schampoo utan att betala en krona, så kan du fortsätta läsa här.

Jag har en flaska schampoo för fint hår, en för tjockt hår och en för färgat hår som väntar på att få delas ut till någon som vill testa och utvärdera. Intresserad? Lämna en kommentar här i bloggen med mejladress så kontaktar jag dig.
(Tyvärr ingår inte balsam i testpaketet, utan endast schampoo.)

Det jag ber att du som testar gör, är att du använder schampoot regelbundet och kollar hur ditt hår reagerar på det (blir det fint och glansigt, fylligt, håller färgen bättre, eller blir det risigt, fett och jobigt att hantera?), att du tar ett par bilder på före och efter Pantene och att du gör detta innan den 25 September. Det ger mig en chans att sammanställa alla buzzningarna och rapportera in till Buzzador.
När jag skickar/lämnar flaskan med schampoo till dig får du också en liten folder om de olka produkterna, och ett kort med en kod. Koden ska du använda för att registrera att du blivit buzzad av mig.

OBS att inga personuppgifter, adresser, bilder eller något som rör dig som buzzar är offentligt eller kommer ut till någon! Bilderna kommer endast att skickas in tillsammans med mina rapporter, och de är till för att Pantene ska se hur schampoo-användningen påverkar folks hår. Ditt namn och din adress är endast till för mig, för att jag ska kunna skicka schampoot till dig. När du registrerar koden på internet är det bara för att räkna hur många personer som buzzats av mig, ingen kommer att bli kontaktad av vare sig Buzzador eller Pantene!

Fortfarande intresserad? Men så skriv då! 🙂

 

 

¡Uno ¡Dos ¡Tré

Så heter den nya musikaliska trilogin från Green Day, där första delen – ¡Uno – släpps den 25 September. Det ser jag fram emot! 🙂
Medan jag väntar kan jag se videon till nya singeln ”Oh Love” :

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=HlY-2QBkpVM[/tube]

Motionstips

Hittade den här lilla listan hos Frisk & Kry. Det är ju ändå rätt många saker man gör varje dag som kräver energi, dvs förbränner kalorier. Imorgon börjar jag jobba igen efter semestern också, det brukar ju bli en del spring där…

 • Ta en dusch 15 minuter – 35 kcal
 • Äta frukost 30 minuter – 45 kcal
 • Läsa tidningen 30 minuter – 31 kcal
 • Sitta på toaletten 10 minuter – 8 kcal
 • Bädda sängen 10 minuter  – 18 kcal
 • Sopa golven 30 minuter – 60 kcal
 • Baka bröd 30 minuter – 120 kcal
 • Gå och handla livsmedel – 85 kcal
 • Laga lunch 15 minuter – 35 kcal
 • Äta lunch 30 minuter – 45 kcal
 • Stå i tvättstugan 60 minuter – 120 kcal
 • Stå och diska 20 minuter – 45 kcal
 • Gå i trappor 15 minuter – 50 kcal
 • Chatta på nätet 30 minuter – 30 kcal
 • Arbeta i datorn 60 minuter – 60kcal
 • Laga middag 30 minuter – 70 kcal
 • Äta middag 30 minuter – 45 kcal
 • Lätt promenad på stan 30 minuter – 90 kcal
 • Sitta och prata på krogen 60 minuter – 90 kcal
 • Lätt promenad till bussen 10 minuter – 30 kcal
 • Älska passivt 30 minuter – 30 kcal

Med stå i tvättstugan antar jag att det menas att man laddar maskinen och viker och stryker tvätten. Att gå och handla livsmedel beror ju lite på hur långt man har till affären. och så är det ju väldigt bra att äta bränner kalorier för man får ju i sig några stycken samtidigt…
Men som sagt, många bäckar små.