Saker-jag-ska-ha-gjort-innan-julafton-listan

Torsdag:

 • köttbullar
 • lammstek
 • den där dörrprydnaden som jag skulle gjort för flera veckor sen
 • tvätta
 • städa
 • bära upp lådor på vinden

Fredag:

 • handla klappar
 • vika tvätt och lägga undan
 • se till att mina tonåringar kommer iväg till sin pappa

Lördag

 • Dammsuga och torka golv
 • Städa badrummet och köket

Söndag:

 • handla det allra sista

Ska dessutom jobba fredag, lördag och söndag kvällspass, och mellan lördag och söndag sover jag hos J. Låter inte jättestressigt och det är det egentligen inte heller, men jag har som bekant lite svårt att få ut den berömda tummen. Det är ju så gott att bara sitta och läsa en bok eller se en film. Men det blir nog bra det här…

 

Dan före dan före…

Än är det några dagar kvar till jul, men vips så är den här och lika vips är den över. Jag har stressat över att jag skulle jobba så himla mycket före, mellan, under och efter jul och nyårshelgerna att jag nästan glömde att jag ju är ledig i tre hela dagar; julafton, juldagen och annandagen.
Och så fick jag dessutom till ett par extra ”lediga” dagar i och med att jag bytte två dapass mot ett nattpass, så jag hinner pyssla och fixa lite till här hemma.

I och för sig ska ja inte göra något särskilt på julen, bara vara hemma och ta det lugnt, sova på morgnarna, gå långa promenader och äta god mat, men det kan ändå vara skönt att slippa städa och greja under själva julhelgen.
Fia och Robin åker till sin pappa redan på fredag, och J kommer hit på söndag. Vi ska vara hos mor och far och äta och byta klappar på julafton, och så blir det middag där på juldagen, i övrigt ska vi bara vara tillsammans.

I helgen ska jag ge mig ut på självmordsuppdrag när jag ska handla de sista sakerna. Det är tur att jag vet vad jag ska köpa, så slipper jag alltför mycket trängsel, jag behöver bara stå i kilometerlånga köer.
Fast jag vet inte vad jag ska ge J. Har en liten idè, men vet inte riktigt än.

Eftersom jag är ledig tänkte jag passa på att läsa, för det har ju inte blivit alls så mycket läsande det här året som jag brukar göra! Jag har en lista på reservationer på biblioteket, och hoppas åtminstone på ett par-tre stycken av dem:

reservationerdecember12

 

 

Change of plans

På Torsdag sätter Fia och jag oss på tåget till Stockholm. Från början var det tänkt att vi skulle träffa Nina och Kerstin och gå på Muse, men så meddelade bandet i Lördags att konserterna i Stockholm, Malmö och Oslo ställts in för att Matt Bellamy brutit foten.

Nu har ju jag sett dem live en gång innan, och vet med säkerhet att Matt varken sjunger eller spelar gitarr med fötterna, så därför tycker jag väl att de gott kunde kört på ändå. Jag menar, Helsingfors och resten är fortfarande planerat att gå av stapeln.
Okej det är klart att jag tycker synd om honom, han har säkert ont, men varför bara ställa in tre av alla spelningar på turnèn? Om han har jätteont första tiden har det gått över till på Torsdag, eller så har han fortfarande ont, och då kan han väl knappast genomföra spelningar dagarna efter heller? Dessutom kan han ju sitta och spela. Eller kanske inte förresten, det är ju Matt Bellamy vi snackar om här.

Såklart får vi ju tillbaka pengarna för biljetterna, men jag hade inte haft något emot om de skjutit upp konserten ett tag så vi fått gå längre fram. Som det är nu missar vi dem ju helt. Igen.
För de ställde ju in 2010 också. Då utan att ange anledningen.

Men till Stockholm far vi ändå. Tågbiljetterna går inte att avboka, så lika bra att utnyttja dem, och så får vi ju lite ”semester” och får träffa två vänner som jag träffar alldeles för sällan. Och jag får tillfälle att göra något md min dotter, det händer inte alldeles för ofta.

Än så länge har vi inte bestämt vad vi ska ersätta Muse-konserten med, men Fia har önskat ett besök på slottet med livrustkammaren och skattkammaren på fredagen, och jag har bestämt att vi ska göra minst ett besök i Gamla Stan med fika på Cafè Gråmunken.

Sammanfattningsvis

…kan jag säga att jag är en erfarenhet rikare efter att ha gjort Kickstart, men jag kommer inte att göra om det. Det var helt enkelt inte min grej. Visst, det är jättebra att äta regelbundet och träna varje dag, men om man inte kan det då? Eller orkar?
Jag har ju som sagt ett jobb där jag aldrig vet exakt när jag får äta eller dricka eller ens gå på toaletten, hur sk jag då kunna planera in en måltid var tredje timme? För att inte tala om att jag oftast är så trött efter jobbet – som är både fysiskt och mentalt krävande – att jag bara vill stupa i säng!

Nej, jag tror att det bästa för mig blir att fortsätta äta ordentligt, låta bli allt skräp och socker, och att gå till gymmet två till tre gånger i veckan.

Helt bortslösade var inte varken pengarna eller tiden med Kickstart, jag har ju fått prova på det, och jag har ju fått en massa tips om både träning och mat, så det tar jag med mig i fortsättningen också.
Men den som förväntar sig en lista på vad jag åt de sista 15 dagarna, kan sluta leta. Det blev helt enkelt för många avsteg från planen att det inte är värt det.

Vad gäller Viktklubb, så hade jag satt ett mål på -10 kg när jag startade. Det målet skulle vara nått den 22 November. Då hade jag pendlat upp och ner och slutresultatet blev till sist bara ynka 2,4 kg. På plussidan hamnade midjemåttet, som minskade med 6 cm. och så ska vi inte glömma att jag börjat tycka att det är roligt att träna. Jag som alltid avskytt träning och att svettas, tycker numera att det är kul att testa gränserna på gymmet, att känna att jag presterat så att svetten lackar. det ni!!

Men från och med nu är det alltså äta nyttigt och röra på mig som gäller. För jaag har konstaterat att min kropp är en sådan kropp som inte an bli smal och smäcker, utan jag får nöja mig med att tappa några få kilon, och istället forma till resten med hjälp av träning. Muskler väger trots allt tyngre än fett.
Och kanske, kanske, kan jag klämma mig in i en snygg klänning till nyår…