Buzzning – SMS-grupp

Jag har haft chansen, förmånen och glädjen att buzza SMS-grupp i några veckor nu, och jag måste säga att det är en av de trevligare och bättre kampanjerna jag varit med i.

SMSgrupp är ett nytt smart sätt att SMSa i grupper. Du skapar grupper helt gratis där du lägger till dina vänner, kollegor eller lagkamrater som du sedan når med ett enda SMS. Smidigt, snabbt och enkelt!
Du betalar vanlig SMS-kostnad för SMS du skickar till dina grupper. Inga extra avgifter eller startkostnader tillkommer. Att skriva ett meddelande till din grupp kostar som ett enda SMS oavsett hur många medlemmar gruppen har.
Att skicka sms till alla medlemmar i en grupp kontakter på mobilen kostar ju ett sms för varje kontakt.
Du får skicka hur många SMS du vill till dina grupper. Via hemsidan kan du skicka tio SMS i timmen till varje grupp du är medlem i gratis.
Tjänsten stödjer tyvärr bara svenska telefonnummer.

Jag är inte med i någon förening, eller bokcirkel eller fikagrupp eller något alls, och ingen av tonåringarna håller på med sport eller andra gruppaktiviteter, men jag skapade en grupp för alla undersköterskorna på mitt jobb. P det sättet kan vi kolla direkt med alla de andra om någon behöver buta ett arbetspass, om vi har viktiginformation om jobbet, om vi ska ha möte eller mötet blir inställt, tex. Det har funkat väldigt bra! Det enda som kan bli lite jobbigt är att man får många sms ibland när många svarar, mn det vägs upp av att allt blev lättare i kommunikationen!

Följ den här länken för att skapa ett eget konto och göra egna grupper!

Du hittar SMS-grupp på Facebook och på Twitter, och de har en egen blogg.
Det finns också en app för både Iphone och Android som gör att du inte behöver ha en dator för att sms:a.

Här är några tips från andra SMS-gruppare:

  • Smsgrupp är väldigt smidigt att använda när man tex vill få ut ”Glad Påsk”, ”God Jul” hälsningar lätt. En grupp med just ”påsk/julkort” är lätt att skapa
  • Går du i väntans tider? Då är smsgrupp något du bör skaffa dig – perfekt när du vill nå ut till alla nära och kära och berätta om den nya bebisen. Ett sms – når alla!
  • Jag skapade en grupp för familjen, supersmidigt om man vill ha kontakt med alla trots att man befinner sig ifrån varandra.
  • Varför inte bjuda in tjejerna/killarna på en kväll hemma, med bara ett sms? Supersmidigt!
  • Jag har använt tjänsten med mina medlemmar i elevrådet. Perfekt att alla kan få informationen direkt och det spara mig massor av tid! 🙂
  • Lägg in alla som ingår i träningen och få ut byte av lokal, tid o annat snabbt
  • Körens medlemmar i en grupp. När man vill ha ut information snabbt och att alla ska få samma information.