Sjukstuga no more!

Äntligen är både sten och pyelostomiketeter borta!

Jag fick först en tid för operation den 17:e Juni, men så kom det ett brev där de beklagade att de hade fått flytta fram operationsdatumet till den 29:e Juni istället. Den 7:e Juni var jag på urologmottagningen för bedömning, provtagning och inskrivning inför operation, och då passade jag på att be om ett nytt läkarintyg, eftersom jag från början bara var sjukskriven till den 21:a Juni.

Dagen efter var jag på vårdcentralen för omläggning av katetern och sedan åkte jag till jobbet för att lämna mitt nya läkarintyg. Anita berättade att hon pratat med koordinatorn som förstod mycket väl, men inte kunde göra så hemskt mycket ändå. men när jag kom hem på eftermiddagen ringde samma koordinator från Sahlgrenska och sa att de hade fått ett återbud nästa dag, så om jag ville ha den tiden?! Jaaaaa!!!!!

På operationsdagen visade det sig att jag hade ännu mera tur, för patienten som skulle opererats som nummer två kom aldrig, så istället tog de in mig tidigare. Efter operation och uppvak och lite prat med doktor fick jag åka hem igen, fortfarande med kateter men nu utan påse. Men jag har en avlastningskateter i ena urinledaren som ska hindra gruset från njuren att proppa igen urinledaren. den ska tas bort den 18:e Juli.

På måndag 13 Juni åkte jag tillbaka till urologen där de drog katetern och gav mig lite mer antibiotika (tydligen var det några elaka baciller kvar i urinen jag lämnade på inskrivningsdagen) och sa att jag kunde börja jobba igen veckan efter. ha! Jag åkte hem, friskskrev mig på Försäkringskassans hemsida och ringde sen till jobbet och meddelade att jag skulle komma nästa schemalagda arbetsdag!

Och det är imorgon, så nu måste jag fixa en matlåda innan jag går och lägger mig!

Nya bekantskaper

Jag har gått med i något som heter Citypolarna. det är en slags förening, kan man säga, där man registrerar sig på en hemsida,och sedan kan man på hemsidan hitta olika aktiviteter som folk har lagt in, tex fika eller åka och bada eller plocka svamp. Man anmäler sig på aktiviteten och när den sen går av stapeln så möter man upp de andra som också anmält sig och så umgås man. helt opretentiöst och med samma förutsättningar; att umgås med folk!

Än så länge har jag inte varit med på så mycket, bara tre aktiviteter på tre månader, men det kommer väl mer. Det jag gjort är pubquiz, melodikrysset med frukost och inspelning av Dobidoo.

Här och här kan man läsa mer om Citypolarna, och här finns de.