I torsdags, den 1:a November, började jag med Kickstart, som är en variant av Fitnessfighten, men utom tävlan.
Konceptet bygger på att man tränar enligt ett schema, minst en timme varje dag, och att man bara äter ett visst antal kalorier per dag (för min del 1500), fördelat på tre huvudmål och tre mellanmål.
So far so good, med smärre avsteg. Träningen funkar fint, men att äta så ofta är det värre med. Antingen är jag inte hungrig eller så missar jag tretimmarsintervallen, och äter senare, så att det blir förskjutet och något mellanmål faller bort.
Men som sagt, fram tills idag har det sett ut så här:
Dag 1, Torsdag
- Frukost: 0.5 dl All-Bran flingor, 1 kopp te, 0.5 dl mjölk, 1 bit knäcke, bregott mellan, 1 msk keso, 10 gram kokt skinka, 6 gram gul paprika, 2 dl Valio laktosfri naturell yogurth, 1 msk Pumpafrön, 1 tsk Linfrön
- Mellis: 1 banan, 1 kopp kaffe med mjölk
- Lunch: rester 1 fläskkotlett utan ben, 200 g potatisgratäng, en näve ruccolasallad, 4 minitomater och en bit paprika
- Middag: 2 färsbiffar, 0,5 dl potatiskroketter, 20 g ruccola, 20 g färsk spenat
- Mellis: 2 dl keso, 1 banan, kaffe med lite mjölk
- Mellis: 1 äpple
Övningarna gjordes innan jag lade mig för att sova inför jobbet. Shit vad jag är kass på plankan! 2z45sekunder? Jotack, jag klarade 2×25, det får bli en utmaning att ”jobba mig upp”.
Dag 2, Fredag
- Frukost: 1 knäcke, m smör, 10 g kokt skinka, 2 dl apelsinjuice
- Lunch: 200 g bacon, 2 ägg, 2 dl apelsinjuice, 4 minitomater
- Mellis: 1 banan, 2 dl apelsinjuice
- Middag: rester 120g grekiska köttbullar, 150 g kokt sötpotatis, 50 g tomatsås
- Mellis: 4 morötter, 1,5 dl kesella, 3 msk oliver, 2 msk feta ost, 3 glas rosèvin
Dag 3, Lördag
- Frukost: 1,5 dl naturell yogurth, 1 dl bran flakes, 1 msk pumpafrön och melonkärnor, 1 tsk linfrö, 2 dl te, 0,5 dl mjölk, 1 knäcke, 10 g kokt skinka, 6 g paprika
- Mellis: 3,5 dl drickyogurth
- Middag: 150 g lax i ugn, 2 dl bulgur, 200 g kokt broccoli, 1 dl rödvin, 3 salta kex, 6 cocktailtomater
Dag 4, Söndag
- Frukost: 2 dl havregrynsgröt, 1,5 dl mjölk, kanel, 1 knäcke, 10 g kokt skinka, 6 g paprika, 2 dl apelsinjuice
- Lunch: 1 croissant med choklad i, 3 dl kaffe med mjölk
- Middag: 150 g köttbullar, 250 g potatismos, 50 g gräddsås, 100 g kokta grönsaker, 1 dl rödvin
- Mellis: 1 dl keso, 1/2 apelsin, te med mjölk
Idag blev det mycket slarv 🙁 Vi var ute och kikade i affärer och trots att vi kunde slinka in på ett fik eller liknande blev det inte av, och när vi väl satte oss blev det bara bullfika. Skärpning!! >:(
Krysshopp och övningar efter middagen.
Dag 5, Måndag
- Frukost: 125 g makrill i tomatsås, 1 ägg, 1 dl keso, 1 knäcke, 2 dl te med mjölk
- Mellis: yogurth med banan och kanel
- Lunch: rester grekiska köttbullar i tomatsås, sötpotatis
- Middag: 150 g kokt torsk, 200 g kokt potatis, 50 g vitvinssås, 60 g kokt morot, 1 clementin
- Mellis: 3 dl smoothie på naturell yogurth, mjölk, hallon, mango och blåbär
Dag 6, Tisdag
- Frukost: 125 g makrill i tomatsås, 1 ägg, 1 dl keso, 1 knäcke, 2 dl apelsinjuice
- Mellis: 1 äpple, 1 clementin
- Lunch: 1 dl keso, 1/2 banan, kanel
- Middag: 150 g kycklingfilè, 70 g potatiskroketter, 50 g sås, 30 g sallad, 3 cocktailtomater, 6 skivor gurka, 100 g dansk äppelkaka (kokta äpplen med ströbröd och vispad grädde)
- Mellis: 1 knäcke, 10 g kokt skinka, 200 g vindruvor, 4 rutor mörk choklad
Träningen idag utfördes på gymmet. Cyklade 20 minuter, gjorde övningar 1-6 crosstrainer 15 minuter övning 7-9. Funkade fint!