Bloggjerka

Annikas litteratur- och kulturblogg pågår en bloggjerka. Syftet är att tipsa om nya bokbloggar att besöka. Varje vecka kommer Annika med en ny fråga att besvara.
Den här veckan frågar Annika:

Upptäckte du någon ny författare under förra året som du kan berätta lite om?

På jobbet har vi en hörna där vi i personalen brukar lämna böcker (mest pocket) som vi läst men inte längre vill ha eller har plats för hemma. Där hittade jag en dag en bok som heter ”Sarahs nyckel” av Tatiana De Rosnay.
Jag slukade och älskade boken, och googlade fram att Rosnay skrivit inte mindre än 11 böcker, men tyvärr finns bara fyra av dem på svenska. Några är översatta till engelska, men de flesta är på franska.

Tatiana De Rosnay skriver på ett sätt som genast fångar läsaren, och som håller kvar intresset genom hela boken. I de två böcker jag hittills läst av henna är karaktärerna så levande, sorgen så påtaglig, spänningen så verklig. Det var som om jag var faktiskt där och upplevde vad karaktärerna upplever. Jag ser fram emot att läsa mer av henne, på svenska eller engelska spelar ingen roll, jag vill bara ha mer!

Det här inlägget postades i Böcker och läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Bloggjerka

 1. Monika skriver:

  Jag har inte läst boken, men jag såg filmen för ett tag sedan. Den var tillräckligt sorglig för mig och jag är tveksam om jag vågar mig på boken.

  • EmEff skriver:

   Det ger så mycket mer att läsa boken. Jag läste den först och såg sedan filmen, och det var mycket som plockats bort, säkerligen för att filmen inte skulle bli 4 timmar lång.

 2. Leah Alexandra skriver:

  Jag har varit sugen på Sarahs nyckel ett tag. En kollega läser/läste den för ett tag sedan och berättade om garderobsavsnittet som egentligen var delen som fångade min uppmärksamhet.

 3. Hm, jag är alltid lite rädd för alltför sorgliga böcker.

  • EmEff skriver:

   Fast denna är inte så himla sorglig…det beror lite på hur man läser den och vad man lägger in i det…

 4. Såg att en annan bloggare berättade om samma författare, nu blir jag ännu mer nyfiken! 🙂

 5. Kerstin skriver:

  En sån där författare som jag *absolut* borde läsa något av. En av många 😉

 6. Annika skriver:

  Välkommen till jerkan!

  Tänk vad många bra boktips man får när man ställer de rätta frågorna 🙂

  • EmEff skriver:

   Ja det är så himla roligt att läsa allas svar! Jag kommer verkligen försöka fortsätta med jerkan! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.