Promenadloppis

Idag var det loppis i Utby här i Göteborg. Det var tredje året (tror jag) som det anordnades. Det är helt enkelt alla (eller väldigt många i alla fall) som bor i Utby som rensar i sina garage och källare och förråd, och så säljer de det på loppisen. Alla står hemma hos sig själva och säljer och besökarna promenerar runt från hus till hus i hela området.
Det är ett ganska stort område, så vill man titta på allt som finns så hinner man inte se allt. Precis som megaloppisen i Majorna.

Det finns också de som säljer mat och fika, och affärerna som finns i Utby brukar ha erbjudanden av olika slag den dagen. I år blev det kaffetermos i väskan men matpaus hos två glada och trevliga kvinnor som lagade mat från Nepal.

Jag släpade med mig lilla mamma (som gillar loppisar nästan lika mycket som jag) och vi lyckades hitta några saker. Bla åkte mamma hem med ett par nya tunikor i bagaget och jag hittade en likadan lampa som den jag har i hörnet vid soffan, så kristallkronan har nu fått flytta ner i källaren.

Det här inlägget postades i Vardagsliv. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.