Utflykt

Utflykt

Jag har semester den här veckan, så vi (J och jag) tänkte att vi skulle hitta på något annat än bara stanna hemma i hålan. Tyvärr är inte ekonomin på samma våglängd som våra idèer, så det får bli lite lagom långa dagsturer runt om i Västra Götaland, för då har vi i alla fall redan resan betald, i och med att vi båda har Regionen Runt-kort.
Igår inledde vi vår se-oss-omkring-vecka med att ta bussen till Skara. Där tillbringade vi några trevliga och mysiga timmar på Västergötlands museum och Fornbyn. På museet hade de en utställning om 60-talet. Det var himla kul att se gamla saker som man känner igen från sin egen barndom, och vissa av sakerna finns fortfarande kvar hemma hos mina föräldrar! Sen gick vi en trappa ner och lärde oss allt om skaraborgs historia. Nästan.
Fornbyn är en samling gamla hus och byggnader som man flyttat från andra ställen runt om i Skaraborg för att kunna bevara dem och visa folk hur man levde förr. Jag som bara älskar gamla hus fick inte riktigt njuta ordentligt, eftersom man inte fick gå in i alla husen, och de man kunde gå in i var avspärrade strax innanför dörrarna, så att man fick stå där och titta.
Vi hann med en sväng in i Skara domkyrka också. Jag är inte särskilt religiös av mig, men jag uppskattar vackra kyrkor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.