Hör upp!

Innan jag flyttade till Göteborg var jag ju iväg och kollade hörseln för att eventuellt göra något åt den. Här kan man läsa om det.

Nu tog jag tag i det där en gång för alla, så i oktober var jag på ny hörselkontroll, och audionomen sa att i princip samma sak som hon i falköping sa för ett par år sedan. Så han skulle skicka en remiss till öron-näsa-hals samt skicka mig till en annan audionom som har hand om hörapparater.

Igår var jag hos den nya audionomen. Där fick jag prova ut en hörapparat och så fick jag lite information om operation och annat som kan vara bra att veta. Operation? Jo, för jag ska inte ha en vanlig hörapparat som sitter i örat, utan den jag ska ha ska fästas i benet bakom örat och på så sätt förstärka ljud så att jag hör även på vänster öra.

För att jag ska kunna fästa apparaten måste jag få ett implantat som är som en liten skruv. Detta görs i lokalbedövning och tar ca 15-20 minuter berättade min audionom. Men hjälp! De ska borra i min skalle i lokalbedövning!!??! Undrar om man kan be om lite  propofol eller nåt så jag kan däcka under tiden…

Innan jag kan få implantatet måste jag dock prova och utvärdera hörapparaten, så att jag verkligen är säker på att jag vill ha den. För att fästa den så tätt intill skallen som möjligt har jag ett speciellt resårband med en paltta på där apparaten ska sitta fast. Bandet kan jag ha som ett hårband, så nu blir det uppsatt hår i sex veckor. Bandet spänner ganska mycket över huvudet, och jag är ju inte van vid att höra så mycket, så jag tar av apparaten på raster och på spårvagnen, och hemma har jag inte bandet heller. Efter operationen kommer jag ju att kunna ta av apparaten när jag vill eller behöver, så det blir likadant då.

Nu väntar jag bara på kallelsen till öron-näsa-hals-läkaren.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.