Årsredovisning

Årets sista dag är här, och jag funderar lite på vad jag egentligen gjort det här året. Inte så mycket, tror jag, men jag får väl stolpa upp det för att få bättre koll.

 • Januari: Inget nämnvärt som hände, förutom mitt livs mest ledsamma födelsedag. Ensam hemma i soffan. Bestämde mig där och då för att vara glad åt de grattis jag får och strunta i de som ”glömmer” eller ”inte har tid”. Fia och Linus bjöd mig på förskottsfödelsedagsmiddag på stan. Började träna. Provade zumba och fastnade för det.
 • Februari: Började må mer och mer dåligt, deppig och sov jättedåligt. Kände att livet och allt som hänt de senaste åren började komma ikapp mig. Började gå på samtal hos terapeut via jobbet.
 • Mars: Utnyttjade födelsedagspresenten från Fia och Linus, och jag och Fia åkte till Stockholm över dagen. En heldag med Gamla Stan och shopping på Mall of Scandinavia. Juliah fyllde 2 år. Gick ner i arbetstid för att orka mer.
 • April: Firade Robins 20-årsdag. Firade mammas och pappas födelsedagar.
 • Maj: Firade Fias födelsedag. Skulle gått Vårruset, men samma dag fick jag djävulska smärtor och for till akuten där det konstaterades njursten och elak infektion. Inlagd på sjukhus några dagar och åkte sen hem med pyelostomikateter och sjukskrivning tills vidare i väntan på operation. Fick träningsförbud. Traditionsenlig megaloppis i Majorna. Fyndade ett par Dr Martens! Var på ett par utflykter med Flyktingguide/språkvän och träffade många trevliga människor.
 • Juni: Trotsade läkarna och träningsförbudet lite grand och genomförde ”Blodomloppet med pyelostomin. Gick hur bra som helst! Blev uppflyttad i operationskön och opererad redan i början av Juni istället för slutet av Augusti. Började jobba igen. Silvio och barnen var här. Fotbolls-EM. Blev som vanligt retad för och ifrågasatt för att jag håller på Italien och inte på Sverige. Tja, vi vet ju vilka som åkte ut först….
 • Juli: Springsteen på Ullevi. Äntligen! Så många gånger han varit här och jag aldrig kommit iväg. Irene och Tilda var här.
 • Augisti: Cissi och barnen var i Sverige och vi hann att ses en hel dag av fem veckor! Det blev en intensiv dag med mycket prat, skratt och tårar. Åkte till London. Ensam, eftersom Linda hade dubbelbokat sin helg och missat att de skulle ha huset fullt med familj och vänner samma helg. Men hade det jättebra ändå! Hjälpte Robin att flytta till Linköping för högskolestudier. Årlig promenadloppis i Utby. Fyndade en lampa. Kulturkalaset. Var på operan och på John Hron-filmen. Åt min första langos på säkert 10 år.
 • September: Gick upp till heltid igen. Kände att jag fått vila och avreagera mig tillräckligt under våren och sommaren.
 • Oktober: Var på hörselmottagningen för hörseltest och samtal om hörapparat. Åkte på dagstur till Helsingör med mamma.
 • November: Skaffade nytt träningskort. Hittade min grej i yoga.
 • December: Skulle på stötvågsbehandling för njursten som de hittat på kontrollröntgen efter operationen. Ingen sten fanns kvar så jag fick åka hem. Tur man har frikort, för det hade varit jäkligt surt att betala 300 kr för det 10-minutersbesöket som inte ledde till något. Var på hörselmottagningen och provade ut hörapparat som jag ska testa fram till januari. Var ledig hela julhelgen. Åkte till mamma och pappa och fick umgås med nästan hela familjen. Skönt att träffa Robin igen.
  Nyårsafton. Jag jobbar.

Inte ett jättespäckat år, alltså, men lite hände det ju ändå. Vi får väl se vad 2017 för med sig. Men nu avslutar jag med ett

GOTT NYTT ÅR!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.