Familjejul

Jag var ledig hela julhelgen (andra julen i rad, lär ju få jobba nästa jul…) och åkte (som vanligt) till mamma och pappa. Robin kom hit till mig i Göteborg ett par dagar innan julafton, för vi skulle ut och shoppa julklapp åt honom. Jag manipulerade honom till att välja ett par skor, eftersom han kom i sina slitna, tunna tygskor som han haft sedan i somras. Efter lite dividerande valde han ett par svarta gympaskor i klassisk modell, lite som Adidas.

Kvällen före julafton åkte jag direkt från jobbet till mamma och pappa (Robin åkte tidigare på dagen och tog med sig Pixel) med ett förvånansvärt tomt tåg. Men inga förseningar eller andra missöden, och jag var framme runt 23-tiden. Förutom mamma, pappa och Robin, var även Roberto och Isabella där. Det var precis så det räckte med sängplatser! När Pixel hörde min röst började han jama jättemycket, han hade varit helt lugn innan, så jag tog ut honom från rummet där vi skulle ”bo” så han fick nosa runt lite. Han kan inte vara i lägenheten när Tusse (mammas och pappas hund) är hemma, för Tusse hatar verkligen katter. Då skulle hela inredningen ligga i kras på golvet! Så Pixel får bo i gästrummet de gånger han följer med upp. Det är ju inte så ofta, som tur är.

På julafton kom Fia, Linus och Juliah och så åt vi jullunch och ris a la Malta, sedan spelade vi julklappsspelet. Jag vann (till slut) en målarbok och färgpennor. Själv hade jag bidragit med ett par raggsockor.
Efter mat och spelande var det dags för disk och rökpauser för de som fortfarande sysslar med sånt, sen blev det Kalle på TV. Och så till slut blev det äntligen julklappsutdelning! Då hade Juliah redan frågat och petat på paketen i ett par timmar, men så är det ju när man är liten.

Juliah fick dela ut klapparna (med hjälp av Fia) och så drog vi ut på det lite genom att var och en skulle öppna sitt paket innan nästa delades ut. Alla verkade nöjda med det de fick. Jag fick en slow cooker, en flaska vin från Teneriffa, en chokladask, en liten skylt med ett fint citat, pengar och en kappa. En grön kappa, såklart.

Som alltid vid såna här tillfällen så glömde jag något hemma. Den här gången var det påsen med (nästan) alla Juliahs julklappar! Så hon får dem nästa gång vi ses istället. Hon lär ju bli glad åt dem då också!

På juldagens kväll var vi hem till Fia och Linus på middag och på annandagen slappade vi bara och tog det lugnt. På eftermiddagen körde mamma och pappa hem mig. Jag skulle egentligen ha tagit tåget, men pappa var nog lite rastlös, och jag tackade ju inte nej, för då kunde jag få med mig alla saker jag fått och katten plus lite till. Mamma och pappa har renoverat min morfars hemmabyggda gamla väggur, så jag fick deras gamla klocka, och så fick jag en kaffeservis av mamma. Jag har ju bara IKEA-muggar som inte är så fina att duka med OM jag skulle vilja duka fint någon gång.

Pixel tyckte verkligen om att komma hem! Han gick direkt till lådan och sen rotade han fram sin favoritleksak; en gammal hårsnodd som jag slagit knut på, och som han kan springa runt med i flera timmar!

Så var den julhelgen över och på tisdagen var det åter till vardagen och jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.