Hej då mamma!

Igår höll vi begravningsceremoni för mamma. Det var en jobbig och tung, men samtidigt fin dag. Flera av mammas (och pappas) vänner kom för att ta ett sista farväl tillsammans med familjen, även Jorge dök upp.

Mamma hade valt att kremeras och att urnan skulle sättas ner i askgravlunden på Marie kyrkogård i Skara, för hon tyckte det var så vackert där, så så fick det bli. Vi var lite undrande över att hon inte ville att det skulle vara på samma ställe som pappa, men hon sa att det spelar ingen roll eftersom det är minneslunder, och det var ju hon som skulle bestämma hur hon ville ha det.
Hon ville inte heller ha någon stor ceremoni i kyrkan, eller att någon präst som ändå inte kände henne skulle stå och prata om henne, så istället gjorde vi en spellista med några sånger som mamma tyckte om och även den enda psalm hon själv hade valt ut; Bred dina vida vingar.
Sen spelades de upp i kapellet medan vi som närvarade fick en stilla stund att bara sitta och minnas henne. Officianten från begravningsbyrån läste upp en dikt, som vi även tryckt på minneskorten.

Efter minnesstunden i kapellet. gick vi alla tillsammans till askgravlunden där vi tre syskon satte ner urnan i marken. Sedan fick alla lägga sina blommor runt öppningen.

Efteråt tog vi med oss foto på mamma och den danska flaggan vi haft i kapellet och åkte vi alla hem till Sophia och Linus, där vi fikade och pratade med alla som valt att följa med. Några valde att lämna direkt efter ceremonin på kyrkogården, men de flesta följde ändå med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.